dijous, 22 de febrer de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Masnou desmenteix l’obertura de narcosales al CAP d’Ocata

CAP Ocata | Foto: S.V.

L’Ajuntament del Masnou ha sortit al pas en relació a unes informacions que considera “alarmistes i inexactes” publicades pel mitjà digital Crónica global, on es deia textualment que hi ha una “revolta veïnal contra un nou dispensari de metadona en una àrea sanitària infantil”.

Segons l’equip de Govern, la construcció del CAP d’Ocata es va fer amb la previsió que en un futur es completarien els serveis de salut mental d’adults que s’hi presten des del seu inici amb els serveis de salut mental infantil i, també, amb un Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències (CAS).

A través d’un comunicat, el consistori masnoví ha subratllat que aquests centres “no són narcosales ni punts de venipunció”, i ha afegit que es tracta de serveis controlats, adreçats a persones que s’estan deshabituant de les addiccions, que amb l’ajut dels professionals tenen per objectiu aconseguir la seva reinserció social i laboral.

L’Ajuntament del Masnou ha recordat també que el passat 18 de desembre, el CatSalut va presentar aquests serveis a la sala de plens, i que el butlletí municipal ‘El Masnou Viu‘ se’n va fer ressò en el seu número del passat mes de gener. Per últim, el mateix consistori assegura que, fins a l’aparició d’aquestes informacions a l’esmentat mitjà digital, no li constava “cap queixa” per la posada en marxa d’aquests serveis. La previsió de CatSalut és que el nou servei es presti quinzenalment a partir del proper mes de març.

Per la seva part, un grup de veïns ha convocat els dijous, a les 7 de la tarda, una concentració davant del CAP d’Ocata per mostrar la seva oposició a l’arribada del nou centre, i consideren que l’Hospital de Mataró ja acull aquest tipus de servei que “funciona bé”.

Els CAS són centres ambulatoris i públics, amb recursos assistencials especialitzats en el tractament de les addiccions. Actualment hi ha 61 centres distribuïts pel territori, on s’hi presta atenció i assessorament per als pacients i els seus familiars.

1 comentari per a “El Masnou desmenteix l’obertura de narcosales al CAP d’Ocata”

 1. Juan ha dit:

  Arran del comunicat de l’Ajuntament del Masnou publicat a http://www.elmasnou.cat, i els desafortunats comentaris i atacs als veïns per part d’un membre del consistori a les xarxes socials (El Masnou Denuncia) acusant als veïns de intolerants, exclusius e insolidaris i posar en perill la convivència. Els veïns van fer un comunicat i es va enviar via Email a Tots els grups politics amb representació al consitori. Aquest comunicat diu literalment:

  El grup de veïns que han manifestat la seva opinió referent a la ubicació d’un CAS (Centre d’Atenció i Seguiment a les Addiccions) al Cap d’Ocata ho han fet amb l’esperit de conscienciar a la classe política, que ha pres aquesta decisió, de que el lloc escollit considerem que no és el més idoni i per això hem exposat un seguit de motius. NO ESTEM EN CONTRA de la prestació d’aquest servei ni en contra de les persones que necessiten del mateix!! ESTEN EN CONTRA DE LA UBICACIÓ ESCOLLIDA entre d’altres raons:
  • Considerem que no és adient barrejar al mateix espai físic a pacients de salut mental infantil amb pacients amb problemàtiques d’addiccions.
  • Considerem que l’entorn físic escollit, davant la porta de l’escola Bressol municipal, no es molt encertat.
  • Considerem que s’hauria de haver fer la reunió informativa molt abans i sense que s’hagi motivat aquesta d’urgència davant el neguit mostrat pels veïns per la manca d’informació.

  Per altre banda, considerem que el Comunicat emès per l’Equip de Govern avui mateix a http://www.elmasnou.cat és manipulador i no s’ajusta a la realitat de les inquietuds que l’havíem transmet els veïns.
  Segons dades del informe anual de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya corresponent al 2016. Les persones amb alguna patologia d’addiccions susceptibles de ser tractats en aquest centres i que van iniciar tractament ambulatori son les següents:

  CAS Mataro 406 persones
  CAS Badalona (Centro Delta) 785 persones
  TOTAL 1191 Potencials Usuaris
  Si tenim en compte que aquetes dades són sobre un cens de població de 419.613 persones dels municipis que, en un principi podrien ser beneficiaris d’aquest servei al Cap d’Ocata.
  Si aquestes dades les extrapolem, en percentatges, resulta que els potencials usuaris d’aquest servei del municipis ( Masnou, Alella i Teià) que fins ara s’han de traslladà a Badalona o Mataró, serien 111 persones.
  Els usuaris d’un servei de pediatria, ja existent a Masnou, es de 3.400 nens. Per una única consulta de Pediatria per als tres municipis. Aquesta mena d’usuaris dels serveis sanitaris també tenen problemes de mobilitat segons el seu lloc de residencia i s’han de desplaçar.
  Per tot això reiterem:

  NO ESTEM EN CONTRA DEL CAS
  SI ESTEM EN CONTRA DE L’UBICACIÓ ESCOLLIDA
  SI A L’OBERTURA D’UNA SEGONA CONSULTA DE PEDIATRIA

  I VOLEM QUE QUEDI CLAR QUE NO SOM UN GRUP D’EXCLUSIÓ SOCIAL com ja alguns s’han apressat a qualificar nos de mala fe.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per