dimecres, 20 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El port d’Arenys unifica i modernitza els serveis pesquers

Port d’Arenys | Fotos: Gencat

El departament de Ports de la Generalitat de Catalunya ha adequat l’edifici de serveis de la dàrsena pesquera al port d’Arenys de Mar. Aquesta actuació, que ha unificat els serveis pesquers en un mateix espai, ha permès guanyar eficiència i qualitat en el procés del peix des que es descarrega de les embarcacions fins que surt del port. El projecte, inclòs en el Pla especial del port, ha tingut un cost d’uns 130.000 euros.

Més concretament, aquestes obres dutes a terme per l’Administració portuària ha permès adaptar l’edifici a les noves necessitats i agrupar en un mateix espai l’emmagatzematge de les caixes de peix i els palets, la zona del rentat de caixes, una cambra de fred i un dipòsit de gel. El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha assenyalat que aquestes actuacions han permès “oferir als pescadors i peixaters un servei més eficient i de major qualitat, ja que optimitza l’espai, simplifica l’operativa logística i dóna major valor a l’activitat pesquera”.

.

Per la seva part, la Confraria de pescadors Sant Elm s’ha fet càrrec de l’equipament de l’interior de l’edifici de serveis. Actualment ja s’està equipant amb una cambra de fred i properament amb la maquinària per al rentat de caixes i resta de mobiliari. El patró Major de la Confraria de pescadors d’Arenys de Mar, Antonio Marzoa, ha agraït “el suport de l’Administració portuària als pescadors i als ports, amb l’aposta que es fa per millorar l’activitat pesquera i modernitzar les instal·lacions”.

Segons informen fonts de la Generalitat, el projecte ha permès mantenir l’estructura de l’edifici i adaptar l’interior a les necessitats dels serveis pesquers. Així, s’ha col·locat una coberta i s’han posat tancaments nous, d’acord amb els requeriments sanitaris. També s’han fet canalitzacions per a l’aigua i l’electricitat. A més, l’adequació de l’edifici suposarà un estalvi energètic important gràcies a l’aïllament i la ventilació.

Per altra banda, també s’ha doblat l’amplada de la vorera que hi ha al costat de l’edifici de serveis. En matèria d’integració de la instal·lació portuària amb el municipi Gómez Comes ha explicat que “millorem la mobilitat, potenciem els itineraris per als vianants i impulsem l’encaix port-ciutat”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per