dimarts, 26 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El president Torra inaugura a Calella la nova escola El Far

Foto: Diari Maresme

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha inaugurat aquest dijous 13 de setembre la nova escola El Far. Aquest centre calellenc va obrir la seves portes durant el tercer trimestre del passat curs, però avui ha estat inaugurat oficialment amb la seva nova denominació, un nom escollit pel conjunt de la comunitat educativa en una votació. A la inauguració també hi ha assistit l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau; la tinenta d’alcaldia responsable de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Calella, Núria Parella; i la directora de l’escola, Anna Codina.

Després de visitar les instal·lacions de la nova escola, han començat els parlaments. L’alcaldessa Candini ha fet un repàs pel llarg camí que s’ha hagut de recórrer perquè l’escola hagi estat una realitat, recordant i homenatjant totes les persones i col·lectius que ho han fet possible, i que han tancat el cercle a la històrica Fàbrica Llobet. També ha assegurat que la inauguració d’aquest dijous és el dia més especial del seu mandat.

Foto: Jordi Bedmar

Per la seva part, la directora Anna Codina ha agraït a totes les persones que han fet possible el trasllat al nou equipament, fent alhora un repàs al recorregut d’una escola que ja compta amb més de 40 anys d’història.

Durant la seva intervenció, el conseller Bargalló ha assegurat que “l’escola existeix no perquè hi ha un edifici, sinó que existeix perquè hi ha mestres“, i ha subratllat que “són els que saben com ha d’anar l’escola, són els que ens ensenyen a tots com ha d’anar l’escola, són els que fan allò que els demanem i molt més”.

Durant el seu parlament, el president Torra ha obert un simpàtic diàleg amb els nens de l’escola, i ha destacat que el més important de l’escola són els mestres i els alumnes. Ha agraït a tota la comunitat educativa, pares i mares, i als mestres el seu treball i compromís, i els ha demanat que treballin “amb tota independència”, perquè “vosaltres sou qui millor podeu dir-nos com hem d’educar els nostres infants, i volem que ho feu amb total llibertat“. “Sentiu-vos lliures per aplicar els projectes educatius que heu d’aplicar – ha afegit – perquè ningú millor que vosaltres ho sap fer”.

Durant la seva estada a Calella, el president ha inaugurat també la plaça Muriel Casals destacant la personalitat, humanisme i patriotisme de l’homenatjada i, per últim, ha visitat l’Ajuntament, on ha signat el llibre d’honor.

L’Escola El Far

L’escola El Far és un centre de dues línies amb 375 alumnes, des de P3 a sisè de primària. El nou equipament ocupa la planta baixa de les naus de l’antic complex de la fàbrica Llobet-Guri, construït l’any 1920 i dedicat a la fabricació del gènere de punt. Es tracta d’un dels exemples més importants de reutilització d’un espai productiu a Catalunya.

Aquest projecte, una vella reivindicació de la comunitat educativa, es va iniciar el 2013, amb la signatura d’un conveni entre l’ajuntament i la Generalitat per la cessió d’usos de la fàbrica Llobet-Guri per fer-hi un complex educatiu i el 2014 se’n va aprovar el pla d’usos. El projecte ha comptat amb un pressupost de 4 milions d’euros.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per