dissabte, 20 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El PSC Maresme rebutja el contingut de la sentència de ‘La Manada’

Manifestació de protesta a Mataró | Imatge: YouTube

La Secretaria de Dona i Igualtat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) del Maresme ha expressat el seu “profund rebuig” al contingut de la sentència dictada per l’Audiència Provincial de Navarra, per la qual es condemna a 9 anys de presó, com autors responsables d’un delicte d’abús sexual continuat, als cinc membres del grup conegut com ‘La Manada’, pels fets ocorreguts a Pamplona durant els San Fermines de l’any 2016.

A través d’un comunicat, aquesta àrea dels socialistes maresmencs discrepen i així ho manifesten, dels “fets provats i els raonaments jurídics que han impulsat als magistrats a condemnar als acusats per un delicte d’abús sexual”. La Secretaria de Dona i Igualtat dels socialistes maresmencs sostén que “l’agressió sexual i la violació van ser un fet, no només pel la violència i intimidació en que els 5 membres van situar a la víctima, sinó també pel fet de la superioritat numèrica dels acusats front aquesta”. Al seu parer es tracta d’una sentència plena de contradiccions entre la qualificació jurídica i els fets provats. En el mateix sentit, valoren positivament que el Ministeri Fiscal hagi comunicat la seva decisió de recórrer l’esmentada Sentència.

També lamenten “profundament la posició en què aquesta sentència deixa les llibertats i indemnitats sexuals de les dones” i, per aquest motiu, requereixen al govern de l’Estat que “realitzi la corresponent reforma del Codi Penal donant cobertura legal òptima a aquest tipus de delictes”. Finalment, agraeixen la participació de totes les persones que “arreu de la comarca, en les diferents concentracions convocades de rebuig, han fet sobre al contingut de la sentència”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per