moduretic buy online buy prednisone online australia cheap nexium tablets kamagra 100mg buy buy clindamycin cream uk
dissabte, 15 de desembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els rellotges intel·ligents: un miracle tecnològic

.

Fa uns quatre anys Apple va presentar el seu rellotge intel·ligent. En aquell moment d’altres marques ja havien comercialitzat models de rellotges intel·ligents, però fou Apple que va crear aquest producte. Quan era sols un projecte, els rumors del nou producte d’Apple van generar que empreses tecnològiques fessin les seves recerques particulars al respecte.

En un principi semblà agosarat un rellotge que pretengués incorporar aplicacions en un espai de pantalla tàctil tan reduït, que depengués de la càrrega de bateria per estar operatiu, que intentes oferir un disseny atractiu a l’alçada de les reconegudes marques de rellotges tradicionals…Semblà un despropòsit abocat al fracàs més absolut.

.

Però han passat els anys i els rellotges intel·ligents s’han convertit en un miracle tecnològic. I no exagero. Els creadors d’aquests ginys han aconseguit que la seva manipulació, malgrat el reduït espai disponible, sigui una experiència agradable i pràctica. La durada de les bateries cada cop és major i poden ser operatives ben bé, i de moment, fins a un parell de setmanes. El disseny que ofereixen és elegant i innovador. I ens mostren molts més atractius.

El fet que estiguin en contacte amb els nostres canells ha permès que es desenvolupin aplicacions sorprenents. Apple ha desenvolupat recentment una aplicació que, per mitjà d’un algoritme propi, pronostica amb un 85% d’efectivitat si l’individu té diabetis, tenint el compte el ritme cardíac captat pel rellotge. I Apple ha anunciat que en un proper model de rellotge intel·ligent hom podrà fer electrocardiogrames, no substitutius dels realitzats en hospitals però sí orientatius.

.

Aplicacions associades a la salut estan prevenint, per exemple, infarts o detectant problemes de cor. I l’èxit de vendes d’aquests ginys és aclaparador. S’ha publicat fa poc que Apple ha superat en ingressos i vendes a tota la industria rellotgera suïssa! Increïble però ben cert. La tradició pot ser en molts casos fascinant, però: deixeu pas al futur!

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per