diumenge, 26 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els treballadors municipals de Calella recuperen la jornada setmanal de 35 hores

Ajuntament de Calella | Foto: Arxiu

L’Ajuntament de Calella i els sindicats Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO) han tancat un acord que permetrà que els empleats públics del consistori calellenc recuperin la jornada setmanal de 35 hores i el complement del 100% de les prestacions en cas d’incapacitat temporal sense tenir en compte la causa de la mateixa. El col·lectiu de treballadors municipals de Calella esdevenen així els primers de Catalunya en recuperar aquestes dues reivindicacions. L’acord s’ha assolit per unanimitat entre el consistori calellenc i els sindicats presents a la mesa de negociació.

El tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea de Recursos Interns, Jordi Sitjà, ha destacat que la recuperació de la jornada de 35 hores incideix en la conciliació de la vida personal i familiar dels treballadors. Sitjà ha recordat també que en relació a les baixes a partir d’ara es cobrarà el 100% de les mateixes des del primer moment, sense que vingui condicionat per quina sigui la causa de la baixa. Segons el tinent d’alcaldia “es busca l’equilibri entre el bon funcionament de l’Ajuntament i els serveis que hem de donar als nostres ciutadans amb els drets reivindicats pels representants dels treballadors municipals”.

Aquest acord resta, però, condicionat a l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat. Un cop aprovats, el complement del 100% de les incapacitats temporals entrarà en vigor immediatament. Respecte a la jornada setmanal de 35 hores, entrarà en vigor a partir del gener del 2019 per tal de no distorsionar el calendari laboral ja aprovat i, alhora, donar temps per fer els reajustaments necessaris.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per