dilluns, 24 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Envoltats de drons

Imatges: Arxiu

Que gegants tecnològics, com Intel, s’interessin per engrandir-se en el camp dels drons palesa l’enorme importància d’aquesta nova revolució que creix a un ritme acceleradíssim. I és que les aplicacions que el món barrina per aquests ginys van molt més enllà de les que habitualment coneixem. I les que habitualment coneixem, que no per conegudes deixen de ser extraordinàries, són, per exemple: drons com càmeres aèries al servei de la industria de l’entreteniment o per usos científics, drons que ens fan selfies o vistes panoràmiques, drons que transporten tot tipus de paquets… Amb que ens estan sorprenent darrerament els drons? Anem a veure-ho.

.

Cal fer esment, en primer lloc, en les incorporacions tècniques i tecnològiques que estan augmentant la versatilitat d’aquests ginys. Actualment comptem amb drons que, per mitjà de peculiars mecanismes recolzats per cèl·lules fotovoltaiques, poden romandre enlairats de forma perpètua. També s’ha desenvolupat un sistema fonamentat en tecnologia Bluetooth que evita la col·lisió entre drons. Disposem de drons que poden ser controlats per la veu i que disposen de capacitat per fer reconeixements facials amb els que poder programar fotografies o vídeos des de qualsevol perspectiva. Els drons estan incorporant càmeres de 360 graus amb les que oferir, a la creixent indústria de la realitat virtual, experiències ben frapants.

.

I repassats alguns dels aspectes més estructurals dels drons, ara repassarem alguns dels nous usos que darrerament estan tenint. Com per exemple, tot aprofitant la gran varietat de dissenys de drons oferts al mercat, el desenvolupament d’un dron creat per l’Agència Espacial Japonesa que controla en tot moment les activitats dels astronautes dins de l’Estació Espacial Internacional. Esmentar també la intenció d’una empresa britànica d’emprar drons per reforestar amplies zones de terreny. Hi ha usos més quotidians si voleu com: un dron-paraigües que et segueix o un dron -creat per IBM- que t’ofereix cafè quan detecta que el pots necessitar. I s’estan estenent els drons marins i els drons submergibles i també els híbrids que poden realitzar des de tasques de recerca en una operació de salvament a reconeixements de seguretat d’un embassament per exemple.

O sigui, tenim festival de novetats ben curull d’enormes sorpreses. Per tant, guaiteu bé al vostre voltant perquè potser hi ha un dron disposat a ajudar-vos.

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per