how to buy viagra without seeing a doctor can you buy voltaren gel over the counter buy kamagra next day prometrium online canada buying topamax
diumenge, 16 de desembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Finestres solars

.

Seguim cap endavant amb la investigació i la creació, cada cop més, de sistemes que s’aprofitin de les energies renovables.

Aquesta vegada ha estat en les mans d’un grup d’enginyers alemanys, que han presentat un curiós disseny per a les finestres del futur. Aquestes noves finestres integren dues funcionalitats; la primera és la de tenir la capacitat de reduir la quantitat de llum que entra a través del vidre i, la segona, capturar part de l’energia tèrmica solar.

Aquesta finestra ja té nom: Large-Area Fluidic Windows (LaWin). Està basada en partícules de ferro que estan suspeses dins un fluid. Aquestes partícules tenen la capacitat de blocar la llum solar o deixar-la passar en funció de les necessitats de l’usuari.

.

Per aconseguir aquesta funcionalitat, aquestes partícules magnètiques es troben tancades en un seguit de canals verticals que, alhora, estan dins l’interior del vidre; permetent canviar la seva opacitat quan se’ls aplica un camp elèctric amb un simple interruptor.

Depenent de la quantitat de partícules que es deixen suspeses dins del líquid es poden obtenir tonalitats de grisos o fer que tot el vidre es torni totalment negre.

Pel que respecte a les propietats de captura d’energia solar, els seus creadors afirmen que és tant eficient com els actuals panells tèrmics que es solen veure a les teulades de moltes llars. Així mateix la proposta passa per instal·lar aquestes finestres en noves construccions i amb finestres de grans dimensions.

Aquest projecte es preveu que ja pugui tenir una versió comercial aquest 2018, sense que encara es coneguin els preus d’adquisició.

Article: Vicenç Llobet

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per