dilluns, 24 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Gaudir dels mons virtuals

.

Realitat virtual, un camp tecnològic fascinant. Facebook és una de les grans empreses actuals que ha decidit fer una aposta ferma per aquesta nova manera de percebre la realitat. I ho fa presentant un dispositiu capaç de recrear experiències virtuals sense necessitat d’emprar un mòbil o cables. Es tracta del que hom anomena “realitat virtual autònoma”, la qual incorpora les seves pròpies aplicacions. En el cas del darrer dispositiu de Facebook, l’Oculus Go, l’usuari compte d’entrada amb més d’un miler d’aplicacions, on podem trobar jocs o pel·lícules. També HTC, una empresa que fou capdavantera en el sector dels mòbils, s’ha abocat a desenvolupar ulleres de realitat virtual autònoma d’alta qualitat.

.

Aquests ginys són alternatives molt competitives a ulleres virtuals com les que comercialitza Samsung, en les que es necessita l’ajut de determinats models de mòbils. Les ulleres de Samsung reforcen el seu interès amb l’ús de plataformes de vídeo com Youtube, les quals estan desenvolupant un catàleg molt extens de vídeos en 360 graus.

La realitat virtual, a part de permetre que l’usuari frueixi d’excitants immersions en entorns gravats en vídeo, també proporciona una forma única de gaudir de les fotos: les fotografies en 360 graus. Fotografies on no perdem detall, per exemple, de les expressions de totes les persones que ens envoltaven en el moment de captar la imatge. Una nova manera de reviure moments on hi trobem un quadre visual de conjunt que ens pot proporcionar moltes més sorpreses que les fotos tradicionals.

.

I aquesta tecnologia que tant ens pot fascinar actualment s’anirà perfeccionant en breu: amb visors amb més camp de visió, amb la incorporació més acurada del sentit del tacte i de l’olfacte, amb una millor integració dels sons…Tot plegat per convertir, per exemple, tardes decadents de dissabte en viatges a qualsevol part del món o de la galàxia o de la nostra imaginació més encesa. La qüestió és sentir-se viu…encara que sigui virtualment.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per