dimecres, 24 de abril de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Històries de futur

Michio Kaku

Hi ha dos importants llibres de prospectiva: “Visions” de Michio Kaku (1998) i “Breu història del futur” de Eirik Newth (2002), els quals no van aconseguir predir la revolució dels mòbils. Una mostra notable de la gran dificultat per fer previsions en un entorn tecnològic tan canviant com el que ens amara.

D’ençà dels inicis dels anys noranta on l’atractiu dels mòbils era la seva capacitat per trucar des de qualsevol lloc, hi ha hagut tants canvis que avui en dia el mòbil, amb les seves aplicacions, és un caixa continua de sorpreses amb continguts difícilment imaginables.

.

Als eficients i atractius telèfons mòbils dels noranta es va sumar la càmera fotogràfica, la càmera de vídeo i el totpoderós Internet. Més endavant apareix una pluja constant d’Apps, el GPS, la redefinició dels dispositius, els mesuradors d’indicadors de salut, la millora dels microprocessadors, la incorporació d’eines i funcions que habitualment desenvolupàvem amb els portàtils…I amb tot això i amb característiques que em deixo, els canvis socials que han provocat han tingut repercussions descomunals. I aquestes repercussions han generat onades de crítiques. Com ha de ser. Tanmateix algunes d’elles presenten una visió gairebé apocalíptica on es mostra a les persones com a servidores dels mòbils, deshumanitzades, superficials, frívoles, insensibles… una bajanada de visió. Una bajanada perquè és una visió que s’inscriu directament al discurs mil·lenari de la fòbia malaltissa al progrés.

Però, atenció!!! Sembla clar que els mòbils ens acompanyaran durant una llarga temporada. Doncs no. Ja hi ha veus que ens indiquen que els mòbils desapareixeran, difosos entre la gernació de nous dispositius que comencen a arribar com, per exemple, els assistents personals. No ho sé pas…el que sí que se és que la prospectiva m’aclapara!

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per