dissabte, 20 de abril de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Cambra reconeix la trajectòria d’una desena d’empreses del Maresme

Guardonats | Foto: Cambra

En el marc del tradicional Dia de la Cambra, que enguany celebrava la seva 22a edició, es van lliurar a la Casa Llotja de Mar els guardons commemoratius a un total de 106 empreses de la demarcació de Barcelona en reconeixement al seu esforç i consolidació en el temps. Aquest any es va homenatjar les empreses catalanes que fan un aniversari emblemàtic: 50, 75, 100, 125, 150, 175 i enguany fins als 200 anys.

Per la comarca del Maresme gairebé una desena d’empreses van pujar a l’escenari a recollir el guardó. Ca l’Andreu Artesans del Pa i la Pastisseria, de Sant Cebrià de Vallalta, pels seus 100 anys; i per la celebració dels 50 anys Automòbils Eserma, de Mataró; E. S. Montgat, de Montgat; Hotel Riviera Oregon, de Santa Susanna; Crisby’s, de Sant Andreu de Llavaneres; Bluesun, de Mataró; Xarcuteria Montse i Lluís, d’Arenys de Mar; Restaurant Diagonal, de Pineda de Mar; i Sauleda Pastissers, de Sant Pol de Mar.

Enguany hi destacaven com a empreses de la demarcació amb més trajectòria: el Col·legi Jesús-María de Sant Andreu (200 anys); amb 175 Naturgy i Santa Eulalia; Antonio Rabert de 125 i amb 100 anys Becerra Advocats, l’esmentada Ca l’Andreu Artesans del Pa i la Pastisseria; Destil·leries Vila Aromes del Queralt; Gunnebo España; Joan Fontcuberta Ambròs, Majestic Hotel & Spa Barcelona i Merceria Pous.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, va inaugurar el Dia de la Cambra i va donar la benvinguda a les empreses guardonades en un acte presidit per la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, que en va fer la cloenda. L’acte va estar conduït pel periodista mataroní Espartac Peran.

Intervencions

Lluís Sans, director general de l’empresa Santa Eulalia, que aquest any fa 175 anys, va fer una breu intervenció en nom de totes les empreses guardonades. Sans va destacar que celebrar una efemèride com aquesta, per a les empreses és tot un repte. Així mateix, va agrair el paper que duu a terme la Cambra de Barcelona al costat de les empreses i empresariat.

Durant la presentació el president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, va elogiar el paper de les empreses valentes i líders valents que van recollir el guardó. “El teixit empresarial català està basat en la tradició, però també en la innovació i les ganes de millorar, característiques clau en les empreses que avui guardonem”, va afirmar el president.

Per la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va reivindicar el paper de les empres com a “tractores de l’economia”, ja que generen riquesa i llocs treballs. La consellera va defensar que des del departament tenen com a prioritat treballar per totes les empreses: “La meva prioritat són les empreses que formen part del teixit productiu de Catalunya”.

Els guardons van ser lliurats pel president de la Cambra, la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat i els membres del Comitè Executiu de la Cambra.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per