dilluns, 18 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La grip es troba en situació epidèmica d’intensitat moderada

Hospital de Mataró | Foto: D.M.

L’activitat gripal al Maresme es troba aquesta setmana en situació epidèmica d’intensitat moderada. Segons informen fonts del Consorci Sanitari del Maresme, s’espera que el nivell epidèmic es mantingui estable en les properes setmanes. La setmana del 15 al 21 de gener s’han atès al servei d’urgències de l’Hospital de Mataró un total de 316 pacients amb grip (12 més que la setmana anterior), dels quals 33 van ser ingressats a urgències.

Les mateixes fonts han recordat que davant aquesta situació s’ha obert una unitat de pre-alta amb 8 punts d’atenció i també s’ha ampliat, esporàdicament, l’àrea d’observació d’urgències amb 6 punts d’atenció a fi d’alliberar boxos del Servei d’Urgències. A més, també s’ha ampliat el Servei d’hospitalització a domicili amb una capacitat màxima de 22 pacients concurrents i han entrat en funcionament tots els llits disponibles a l’Hospital de Mataró i a l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. per altra banda, s’ha reforçat el personal mèdic i d’infermeria del Servei d’Urgències, i de les unitats d’hospitalització; i als centres d’atenció primària s’han contractat professionals de reforç per atendre urgències en horaris de funcionament dels centres.

Per últim, el mateix consorci maresmenc ha recordat que abans d’anar a l’hospital s’ha de trucar sempre al 061. En aquest sentit afegeixen que el 66% de les visites ateses al Servei d’Urgències de l’Hospital de Mataró es podrien haver resolt, majoritàriament, als centres d’atenció primària, sense necessitat de traslladar-se a un hospital. Per aquest motiu, i per evitar esperes innecessàries, també recomanen anar als diversos punts d’atenció urgent alternatius.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per