dijous, 23 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Nao Santa Maria es pot visitar a Mataró durant les Santes

La Nao Santa maría

La Nao Santa Maria es pot visitar a la ciutat de Mataró. Es troba amarrada a la base nàutica Mataró Marina Barcelona (port de Mataró) de Varador 2000, coincidint amb les Santes, la festa major de la ciutat. Aquest és el primer cop que la Nao Santa Maria visita un port de Catalunya.

L’arribada d’aquesta embarcació històrica a la capital del Maresme és un complement del festival marítim ‘Maresmar–Trobada de Centenaris 2018‘ que ha organitzat aquest estiu Varador 2000 amb una gran èxit de públic i participació d’embarcacions històriques. L’embarcació es pot visitar fins al diumenge 29 de juliol, ininterrompudament des de les les 10 del matí fins a les 9 del vespre.

.

Els visitants podran visitar les cobertes i les bodegues d’aquesta impressionant nau, autèntic museu flotant i obra mestra de la fusteria de ribera. La construcció d’aquesta rèplica de la Santa Maria s’ha portat a terme respectant les seves formes i detalls amb rigor històric. La nau s’ha construït aplicant un sistema innovador i revolucionari en el sector de la construcció naval de rèpliques històriques que combina la construcció amb fibra de vidre i el seu recobriment total amb fusta. La visita a aquesta embarcació només té un precedent similar al Maresme: la del Galeón Andalucía, que també va romandre a Mataró Marina Barcelona durant uns dies el passat mes de març com a preludi del Maresmar.

Rèplica d’una embarcació llegendària

Cartell de l’activitat

La Nao Santa Maria és una rèplica de la llegendària embarcació del mateix nom que va creuar l’Atlàntic comandada per Cristòfol Colom i que va acabar protagonitzant (juntament amb les caravel·les Niña i Pinta) el descobriment d’Amèrica. La Santa Maria és, per tant, un dels vaixells més cèlebres de la humanitat, ja que va protagonitzar una de les fites més importants de la història.

La Nao Santa Maria es un imponent navili de 120 tones i 28,30 metres d’eslora. L’embarcació incorpora tres pals i un bauprès i arbora 300 metres quadrats de velam. La rèplica de l’embarcació de Colom l’ha construït la Fundación Nao Victoria per commemorar el 525 Aniversari del descobriment d’Amèrica. Ara els habitants de Mataró i del Maresme tenen una oportunitat única per poder gaudir d’aquesta embarcació històrica llegendària.

Els tiquets per visitar el vaixell es poden adquirir directament en el moll de Mataró Marina Barcelona o bé online. La Fundación Nao Victoria, propietària de l’embarcació, ha establert preus populars per a la seva estada a Mataró: Adults 4 euros / Nens 2 euro (menors de 5 anys gratuït) / Familiar (2 adults + 3 nens) 12 euros.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per