dimecres, 20 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La persecució de la nostra llengua

.

Amb el català s’ha volgut, i es vol, fer un genocidi cultural. Actualment hi ha partits polítics que tenen com a objectiu, més o menys encobert, l’eliminació total del català. Però la tecnologia està, en canvi, a favor de la llibertat individual i global, a més de ser una eina que ha aconseguit democratitzar el poder. Avui en dia comptem amb uns ginys increïbles que trenquen totes les barreres idiomàtiques per proporcionar ponts entre les persones. Estic parlant de la intel·ligència artificial al servei de la traducció.

Fujitsu Live Talk, aquest és el nom d’un poderosíssim traductor simultani en 19 llengües, entre elles el català, per a decepció i desànim dels que el volen mort i enterrat.

.

Aquesta meravella de la intel·ligència artificial és capaç de traduir en les 19 llengües alhora, tot reconeixent la veu de cada persona. La traducció és instantània i acurada i va ser testat per experts en el darrer congrés de mòbils celebrat a Barcelona amb una molt bona valoració. La traducció oferta pot ser de veu i també escrita i esdevé una eina eficaç per a qualsevol tipus de trobada internacional.

Apart de la eficiència demostrada pel sistema de traducció esmentat, de Fujitsu, hi ha altres productes que s’estan desenvolupant arreu per eradicar tots els problemes de comunicació entre persones que parlen diferents llengües. Un dels invents més frapants són els audiòfons-traductors, els quals tenen la capacitat de traduir a l’instant les paraules d’aquell que ens parla. Si tots els interlocutors disposen d’aquests audiòfons aleshores la llibertat de comunicació és fantàstica i sols falta que premin un botó musical i es marquin un ball en senyal de germanor!

Visca la diversitat, visca la varietat d’expressió i també la llibertat, tota, la llibertat d’expressió també. S’entén?…o cal traduir-ho?

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per