buy retin a cream 0.1 how to buy finasteride uk caverta 50 mg online in india can you buy chloramphenicol ear drops over the counter cheap kamagra usa
dissabte, 15 de desembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La remor existencialista

Imatges: Viquipèdia

A la vida hi ha preocupacions quotidianes que omplen el nostre temps. Però també hi ha preocupacions transcendents. I aquestes són les que acostumen a passar més desapercebudes dins l’entorn social de l’individu.

Existencialistes com Sartre ens digueren que la vida és absurda i que tots dansem al ritme d’aquest absurd, que tractem de trobar un sentit a tot plegat però que no ens ensortim. L’Existencialisme reconeix, a banda de les seves particulars tesis, que les persones tenen buits materials però que també tenen buits transcendents. Així, per exemple, necessitem neveres però també necessitem trobar respostes per a les grans preguntes de la vida.

I si els nostres buits transcendents no estan ben ocupats, marxarem pel dia a dia amb una desorientació que pot abocar-nos a conductes que posen en risc el nostre benestar, i el dels altres evidentment. I també pot abocar-nos a estats emocionals desagradables; estic parlant en concret de: la tristor existencial i la por existencial.

.

Kierkegaard ja va indicar a la seva obra que la consciència de que algun dia morirem, i la dificultat associada per trobar un contingut transcendent que alleugereixi aquesta amenaça, fa que molt sovint estiguem empipats per aquesta certesa. I en canvi afirmem que aquestes empipamentes han sigut causades per problemes materials o diguem-ne superficials.

Però cal dir que aquesta remor d’inquietuds profundes, això que ens cou dins nostre i que ens aporta una insatisfacció equiparable als bons temps de James Dean, ha donat moltes obres reflexives colossals que ens han ajudat a comprendre molt millor aquest misteri fascinant que som.

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per