dissabte, 25 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’AECC busca voluntaris per a l’Hospital de Mataró

Hospital de Mataró | Foto: D.M.

L’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona ha iniciat aquest mes de juliol el programa de voluntariat hospitalari a l’Hospital de Mataró. Aquest projecte aposta perquè els pacients oncològics i familiars ingressats a planta puguin disposar d’un acompanyament per part dels voluntaris, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida durant el procés de la malaltia.

Fa una setmana que el projecte ha començat la captació de voluntariat per tal de posar en marxa aquest servei. En aquest sentit, els seus impulsors ha demanat a totes aquelles persones amb ganes d’ajudar i amb una disposició de tres hores setmanals al matí, que es posin en contacte amb la coordinadora de l’Equip Voluntariat Hospitalari, Melanie Cantero.

Foto: AECC

Segons recorden fonts l’AECC, els voluntaris són essencials i tenen un paper molt important en l’entorn hospitalari. Acompanyen i donen suport emocional al pacient i a la família, ajuden i són el relleu del cuidador principal, desenvolupen les activitats d’animació i entreteniment, detecten les necessitats del pacient i la família, i participen en la dinàmica de l’hospital.

Per altra banda, el setembre de l’any passat es va inaugurar el punt comarcal del Maresme. Des d’aquest punt s’ofereix de forma gratuïta un servei integral: atenció social i atenció psicològica. A més, també es duen a terme, durant tot l’any, campanyes de prevenció i detecció precoç del càncer. Aquest punt forma part del desplegament territorial que l’Associació està realitzant amb uns objectius ben concrets: aproximació dels serveis a la població, universalitat de l’ajuda i professionalització dels serveis oferts.

Contacte per rebre informació o per apuntar-se com a voluntari:

Melanie Cantero
Tel.: 655 044 327
melanie.cantero@aecc.es

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per