dimarts, 26 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Malgrat dissol la unitat canina policial

Foto: Aj.

El govern municipal de Malgrat de Mar (JXM, ERC, PDeCAT i CUP) ha decidit dissoldre la unitat canina de la Policia Local. Segons informen des del consistori malgratenc, aquesta dissolució és una proposta tècnica “acceptada i compartida” pel govern. La unitat K9 de Malgrat es va posar en marxa fa uns sis anys.

L’alcaldessa i responsable de la Policia Local, Carme Ponsa (JXM), ha manifestat que aquest projecte es va crear “sense un projecte definit” que fa “inviable” la seva continuïtat. En aquest sentit, Ponsa assegura que continuar amb la unitat k9 suposava fer una inversió econòmica i, també, definir el projecte per millorar les condicions actuals que inclourien, entre altres, el manteniment dels gossos, el lloc d’estada, menjar, material i servei de veterinari. Per altra banda, l’alcaldessa afegeix que aquest servei també requeria invertir en la formació de més agents, tenint en compte que el departament només comptava amb un guia caní, una formació que comportaria haver de reduir la plantilla destinada a seguretat.

Carme Ponsa ha remarcat, però, que la formació educativa que la Policia Local feia a les escoles per ensenyar les habilitats d’aquests gossos es podrà continuar fent en col·laboració amb d’altres unitats, si els centres ho demanen. L’alcaldessa ha agraït també “la tasca dels agents guies de la unitat canina i la seva implicació personal”. Per altra banda, el govern municipal ha avançat que enguany prioritzarà altres serveis i projectes de la Policia Local com, per exemple, l’execució del nou Pla de Mobilitat i la creació de camins escolars.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per