dilluns, 18 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mariza estrena ‘Mariza’ amb gran èxit al sisè Festival Jardins de Pedralbes

Fotos: Vicens Tomàs

Davant d’un públic impacient, Mariza va presentar aquest dimecres 13 de juny, al sisè Festival Jardins de Pedralbes de Barcelona, el seu nou àlbum ‘Mariza’. L’estrena ha anat creant expectació, sobretot pels seus fidels seguidors amb ganes d’escoltar nous temes de la cantant de fados més reconeguda internacionalment.

Abans, però, a l’Espai Village, la cantant i saxofonista Eva Fernández presentava el seu darrer treball ‘Yo pregunto’, acompanyada de Josep Munar, guitarra elèctrica, i del bateria Enric Fuster. Eva Fernández és una jove artista que es va iniciar a la Sant Andreu Jazz Band i que, en aquesta ocasió, presenta aquest treball en format trio, càlid i intimista.

.

Amb poemes musicats d’Alfonsina Storni, Julio Cortázar i Alejandra Pizarnik. Aquesta jove promesa del jazz català va cantar els poemes d’aquests autors compaginant veu i saxo amb moments d’acurada improvisació. Un projecte, fruit d’un treball acurat, que anirà passejant pels escenaris amb molta il·lusió.

A l’escenari principal, Mariza

Mariza és una veterana dels escenaris més prestigiosos del món. Criada a Moçambic, de mare moçambiquesa i pare portuguès, va ser el seu pare aficionat als fados, que escoltava sovint, qui va despertar en ella tant d’interès que als cinc anys ja va començar a treballar la veu per interpretar-los.

.

Sobre l’escenari, Mariza va anar desgranant els temes d’aquest darrer treball que porta el seu nom i produït per Javier Limón. Amb la seva veu potent, la sensibilitat que posa en cada interpretació i el sentiment que expressa de manera natural, el públic, entre silenci i aplaudiments, va assimilant els nous temes.

Acompanyada del seu grup de músics, amb una sonoritat excel·lent i completa complicitat – acordió, tres guitarres i percussió – van crear un espectacle que van fer gaudir els assistents compartint musica, veu i emoció.

En la presentació d’aquest nou disc, Mariza inclou també els grans èxits del fado, aquells que tant ens agraden tornar a escoltar, sobretot amb la seva veu i passió tant vigorosa i personal que l’han fet ambaixadora de la musica portuguesa arreu del món.

Article: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Àlbum de fotos

Mariza

.

.

.

.

.

Eva Fernández

.

.

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per