Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/home/diarimaresme.com/web/anuncis/.default on line 354 Mataró commemora el Dia Nacional de l'Exili i la Deportació | Diari Maresme
dimecres, 24 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró commemora el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació

Foto: Museu Memorial de l’Exili

Amb un acte institucional obert a tothom, Mataró commemorarà per primera vegada el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació. L’acte, que se celebrarà aquest diumenge dia 4 de febrer, consistirà en realitzar un petit tram del Camí del Nord, o Camí del Canigó (GR 83), en record a totes aquelles persones que el van realitzar durant els anys d’exili. Durant el recorregut es llegiran testimonis de diverses persones que van haver d’exiliar-se.

La sortida començarà a dos quarts de 12 del migdia, des de l’Ermita de Sant Simó, i finalitzarà en el monument del Camí del Nord (passeig del Callao), on l’acte acabarà amb un homenatge als exiliats i deportats.

Monument del camí del Nord | Foto: Aj

La realització d’aquest acte compta amb la col·laboració de diferents organismes, com el Grup d’Historiadors Jaume Compte, el Grup de Recerca de la Memòria Històrica, el Grup d’Història del Casal, la Creu Roja, l’Associació del Casal Mataró-Jaume, i la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) de Mataró, entre d’altres.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per