Mataró tindrà una moneda local | Diari Maresme buy lamisil tablets online buy prednisone online for dogs where to buy arcoxia in singapore buy imitrex cheap uk online viagra sales
divendres, 22 de febrer de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró tindrà una moneda local

Ajuntament de Mataró | Foto: Arxiu

Seguint l’estela de la iniciativa duta a terme per Santa Coloma de Gramenet o Vilanova i la Geltrú, o fora de les nostres fronteres a Bistrol (Regne Unit), l’Ajuntament de Mataró ha decidit crear una moneda local per a la ciutat. La proposta de resolució, presentada al ple del passat 5 de juliol per la CUP, va comptar amb els vots favorables del PSC, ERC-MES, CUP, VOLEMataró, ICV-EUiA i el de les dues regidores no adscrites. CiU, Ciutadans, el PP i PxC hi van votar en contra.

Els impulsors d’aquesta proposta creuen que aquesta mesura ajudarà a que Mataró recuperi el seu dinamisme social, cultural i comercial. En aquest sentit, consideren que és imprescindible fomentar molt més el comerç de proximitat, la responsabilitat social i la defensa del mercat de Km 0.

Un cartell de moneda local a Bristol | Imatge: YouTube

Així, aquesta iniciativa aposta per mesures innovadores que ajudin a revertir “la situació precària del petit i mitjà comerç de Mataró i que contribueixin a la retenció de la riquesa a la ciutat”. Els impulsors de la proposta creuen que la proliferació de grans superfícies comercials perifèriques suposen un risc per a la supervivència i la modernització del comerç local que hi ha dins de la trama urbana, i afegeixen que no volen que els carrers de Mataró esdevinguin “un desert comercial”.

A partir de l’aprovació d’aquesta proposta, l’Ajuntament de Mataró estudiarà la millor manera per a implantar a partir de 2019 una moneda local que convisqui amb l’euro, i que compti amb una plataforma de suport digital. L’objectiu és que la despesa pública beneficiï el petit i mitjà comerç de la ciutat.

El consistori mataroní també cercarà la complicitat de les entitats comercials i veïnals, dels consells municipals sectorials, de la Xarxa d’Economia Solidària i del TecnoCampus per desenvolupar un projecte consensuat de moneda local “que sigui viable i innovador“.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per