dijous, 23 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró tindrà una moneda local

Ajuntament de Mataró | Foto: Arxiu

Seguint l’estela de la iniciativa duta a terme per Santa Coloma de Gramenet o Vilanova i la Geltrú, o fora de les nostres fronteres a Bistrol (Regne Unit), l’Ajuntament de Mataró ha decidit crear una moneda local per a la ciutat. La proposta de resolució, presentada al ple del passat 5 de juliol per la CUP, va comptar amb els vots favorables del PSC, ERC-MES, CUP, VOLEMataró, ICV-EUiA i el de les dues regidores no adscrites. CiU, Ciutadans, el PP i PxC hi van votar en contra.

Els impulsors d’aquesta proposta creuen que aquesta mesura ajudarà a que Mataró recuperi el seu dinamisme social, cultural i comercial. En aquest sentit, consideren que és imprescindible fomentar molt més el comerç de proximitat, la responsabilitat social i la defensa del mercat de Km 0.

Un cartell de moneda local a Bristol | Imatge: YouTube

Així, aquesta iniciativa aposta per mesures innovadores que ajudin a revertir “la situació precària del petit i mitjà comerç de Mataró i que contribueixin a la retenció de la riquesa a la ciutat”. Els impulsors de la proposta creuen que la proliferació de grans superfícies comercials perifèriques suposen un risc per a la supervivència i la modernització del comerç local que hi ha dins de la trama urbana, i afegeixen que no volen que els carrers de Mataró esdevinguin “un desert comercial”.

A partir de l’aprovació d’aquesta proposta, l’Ajuntament de Mataró estudiarà la millor manera per a implantar a partir de 2019 una moneda local que convisqui amb l’euro, i que compti amb una plataforma de suport digital. L’objectiu és que la despesa pública beneficiï el petit i mitjà comerç de la ciutat.

El consistori mataroní també cercarà la complicitat de les entitats comercials i veïnals, dels consells municipals sectorials, de la Xarxa d’Economia Solidària i del TecnoCampus per desenvolupar un projecte consensuat de moneda local “que sigui viable i innovador“.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per