Nou estàndard de comunicació mòbil: 5G | Diari Maresme tretinoin buy online uk nexium buy buspar order online buy generic arimidex online buy zenegra uk
dissabte, 16 de febrer de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Nou estàndard de comunicació mòbil: 5G

.

Ja feia molt de temps que moltes empreses, especialment fabricants de terminals mòbils, parlen dels avantatges de la nova tecnologia de comunicacions mòbils 5G; però finalment ha estat la única autoritat existent, la 3GPP, qui ha acabat definint l’estàndard que tindrà aquesta nova tecnologia del 5G durant els propers anys.

La 3GPP, que és una organització internacional que regeix els estàndards de comunicació mòbil, ja ha aprovat aquest nou estàndard i les seves especificacions tècniques d’aquest nou protocol 5G en la seva versió New Radio (NR). El que queda clar és que aquest nou protocol serà independent i no es recolzarà en les xarxes ja existents.

El deure el tenen ara les diferents companyies per preparar els seus nous productes

Hem de partir en que al desembre de 2017 ja es va aprovar un estàndard per al 5G non-standalone, una versió no independent del 5G que operava sobre les xarxes ja existents de 4G/LTE existents.

Aquest nou estàndard 5G NR, o standalone, permetrà tenir implementació a zones i regions on no hi ha infraestructura, és a dir, xarxes que es construiran des de zero i que, des d’un bon principi, seran 5G. Amb tot, això significarà que estarem davant una implementació d’una xarxa 5G real i funcional

Diferències entre els diferents estàndards

.

El fet més important és que la 3GPP ja hagi definit les característiques d’aquest nou estàndard ja que, tots els fabricants les hauran de seguir per poder començar a fabricar el nou hardware, infraestructura, xips, mòdems, smartphones i antenes que conformaran tota la infraestructura per poder aplicar el 5G. No es preveu, però, que aparegui abans del 2020. Un altre aspecte clau serà la subhasta i licitació de freqüències, controlades pels governs, en el que caldrà estar atents per poder accelerar el desplegament del 5G en cada país.

Article: Vicenç Llobet

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per