dilluns, 10 de desembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premien una aplicació mòbil que potencia anar a peu per Mataró

L’equip guanyador | Foto: A.M.

El TecnoCampus Mataró-Maresme va acollir el passat cap de setmana una nova ‘hackathon’, un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar, conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris, un repte plantejat per l’organització. En aquesta segona edició de la ‘Som hackathon‘ de Mataró, l’esdeveniment s’ha centrat en com potenciar la mobilitat a les zones de vianants de la ciutat.

El premi a la idea millor desenvolupada ha estat per a una aplicació mòbil que fomenta que la gent es desplaci peu a través de l’obtenció de punts que són bescanviables en diferents comerços locals. Es tracta d’una app que registra els itineraris de l’usuari per la ciutat i li dóna punts, per exemple, en funció dels quilòmetres realitzats a peu o al caminar per determinades zones a través de la gestió de dades obertes. L’equip, format per Joan Colmenero, Alba López, Antoni Porras, Axel Ros, Oriol Soler i Pau Manzano, ha guanyat 2.000 euros i la possibilitat d’entrar al programa de la preincubadora del TecnoCampus. Per altra banda, una aplicació mòbil per aparcar de manera més eficient les zones de càrrega i descàrrega, i una altra per digitalitzar i unificar les diferents targetes de transport públic han estat les idees que han guanyat el segon i tercer premi, valorat en 500 euros cadascun.

Els encarregats de lliurar els premis i diplomes han estat el regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern, Juan Carlos Jerez; el director general de Sirt, David Garriga, com a empresa patrocinadora de l’esdeveniment amb Schneider Electric; i un representat de Som Mobilitat, l’entitat que organitza la Hackathon amb l’Ajuntament i el TecnoCampus.

En aquesta nova edició hi han participat estudiants de l’Escola Pia Santa Anna, CEV Barcelona, l’Insitut d’Argentona, Col·legi Maristes Valldemia, l’Institut Thos i Codina, la Universitat Politècnica de Catalunya,la Universitat de Vic, la Universidad Internacional de la Rioja, Blanquerna, la Universitat Autònoma de Barcelona i el TecnoCampus.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per