dissabte, 25 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Preparen la celebració del 170 aniversari del ferrocarril Barcelona-Mataró

13a. Fira Ferroviària al Tecnocampus | Foto: CHMB

El Centre Històric Miquel Biada ha avançat els actes més destacats per celebrar aquest mes d’octubre el 170è aniversari del ferrocarril Barcelona-Mataró.

Entre els diversos actes programats, la principal novetat tindrà lloc el dissabte 27 octubre, a les 10.30 h, amb la col·locació per part de l’Ajuntament de Barcelona d’una placa commemorativa al lloc on va estar la primitiva estació de Barcelona, a l’Estació de França. El mateix dissabte, a les 12.30 h. del migdia, l’Ajuntament de Mataró col·locarà també una placa commemorativa al lloc on va estar la primitiva estació de Mataró, a l’avinguda Maresme amb el carrer de Sant Agustí. A continuació, els assistents participaran en una ofrena floral institucional a Miquel Biada, a la plaça Miquel Biada.

Rèplica de ‘La Mataró | Foto: Arxiu

La construcció de la primera línia de tren va ser molt important per al desenvolupament social i econòmic de Mataró, del Maresme i de Catalunya. Aquesta iniciativa va ser una realitat gràcies a l’empenta d’un grup d’emprenedors, entre ells Miquel Biada, que van haver de superar moltes dificultats per fer-lo realitat.

Per altra banda, l’estació de tren de Mataró és un dels edificis més estimats de la ciutat, perquè representa i recorda que el sistema ferroviari català i espanyol va començar precisament aquí, el 1848 Mataró va innovar, quan es va inaugurar la primera línia de tot l’estat, entre Barcelona i Mataró.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per