dissabte, 20 de abril de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Que passin… els nous materials!

.

Impressionants els nous materials. Fa poc s’ha sabut que una companyia emergent ha creat uns calçotets que no precisen ser rentats en setmanes. Sembla ser que es componen d’un material ben conegut per la NASA. També s’estan desenvolupant seients amb nous teixits que en qüestió de minuts es netegen de gèrmens i eviten, d’aquesta manera, haver de ser rentats com habitualment es feia.

Us imagineu que, a més a més de disposar de calçotets que no es renten en setmanes, tinguéssim tot el nostre armari de roba amb les mateixes característiques? Ens evitaríem haver de fer rentadores amb tot el que això comporta: abastir-nos de detergents, de suavitzants, haver de separar les peces de roba segons el tipus de teixit…I us imagineu no haver de planxar? Hi ha teixits actualment amb materials que tenen un tipus de “memòria” que els permet desempallegar-se de les arrugues. I us imagineu roba que s’asseca sola? També en disposem. Doncs fora assecadores, estenedors, pinces que es trenquen, pinces que cauen al veí o al carrer…Vaja que igual se’ns apareixeria el Freddy Mercuri cantant que “vol alliberar-se…de les tasques de la llar” i ens faria un petó.

.

Però per si tot això no us fos suficient tenim el desenvolupament de nous materials pel calçat. Comptar amb gels específics que s’emmotllen a les peculiaritats dels peus de cada persona, està permetent no només fer un calçat a mida -que evitarà galindons, malformacions, dolors…- sinó que proporcionarà una experiència única en el contacte amb qualsevol superfície. Una experiència única que segurament, en els propers anys, es refinarà encara més, permetent-nos gairebé levitar. Serà aleshores ben certa la frase d’”anar caminant damunt núvols”. I, per cert, adéu als peus amb olor de formatge de Roquefort.

La rutina quotidiana de vestir-nos i desvestir-nos serà menys feixuga amb els nous materials perquè necessitarem menys capes per aconseguir protegir-nos del fred. I a la vegada posseirem teixits que ens refrescaran en situacions més o menys extremes de calor.

Tot plegat es resumeix en un verb que moltes vegades cal aclarir, però en el camp dels nous materials està més que clar: millorar.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per