Qui vol competir amb el progrés? | Diari Maresme where to buy low dose naltrexone uk buy nizoral shampoo 2 ketoconazole viagra price comparison online buy proscar online ireland purchase flomax
dijous, 24 de gener de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Qui vol competir amb el progrés?

.

Ja fa uns anys que els nostres mòbils disposen de microprocessadors amb intel·ligència artificial. Aquests microprocessadors permeten, per exemple, el reconeixement d’imatges de tot tipus o determinar el grau de lluminositat que requereix cada foto que fem. I cada cop els microprocessadors són més intel·ligents. De fet, particularment, sempre m’ha sobtat la capacitat dels nostres telèfons mòbils per efectuar simultàniament diferents tasques; una capacitat a l’abast tan sols de les divinitats gregues o de les dones.

L’any 1997 es produí una fita de la intel·ligència artificial que em recorda a la perfecció constant dels microprocessadors dels telèfons mòbils. L’ordinador Deep Blue, d’IBM, va guanyar a Kasparov una partida d’escacs, després d’haver estat perfeccionat arran d’una partida anterior amb Kasparov, una partida mantinguda en concret un any enrere. Un avenç tecnològic espectacular.

.

Darrerament ens ha arribat la noticia d’un robot, amb intel·ligència artificial d’alt nivell incorporada, que es capaç de guanyar a jugadors professionals de bàsquet. És tracta d’un giny desenvolupat per Toyota, un dels gegants tecnològics del moment. Té un 100% d’efectivitat d’encistellament a una distancia de fins a quatre metres. Quan ho vaig llegir em vaig quedar astorat, no només per la noticia específicament sinó també per les repercussions properes que pot tenir. Si som capaços de perfeccionar la psicomotricitat d’androides, aleshores aviat podem veure jugadors robòtics de futbol fent passades mil·limètriques o executant faltes amb efectivitat absoluta, entre d’altres meravelles…i a tota mena d’esports.

Ara bé, que els robots s’incorporin a les competicions esportives com a participants potser no serà el que el públic desitgi. Encara que siguin capaços de guanyar-ho tot i acabin, d’una vegada per totes, amb la competitivitat radical en el món de l’esport. De totes maneres un cop arribats a aquest punt potser no s’aconsegueixi la germanor mundial però, sens dubte, els robots ultra-intel·ligents ens faran més humans.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per