dilluns, 18 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Retiren una xarxa de ‘pesca fantasma’ del fons marí arenyenc

Fotos: M.E.

Agents dels Mossos d’Esquadra adscrits a la Unitat Aquàtica van retirar el passat 30 de gener una xarxa de pesca abandonada al fons marí d’Arenys de Mar, on ja havien quedat diversos peixos atrapats. A més, segons informen fonts policials, aquesta xarxa constituïa un perill per a les persones i l’ecosistema marí.

Durant una immersió feta una setmana abans al front marítim del municipi maresmenc, els agents de la Unitat Aquàtica van detectar una xarxa de pesca d’uns 50 metres de llargada, perduda i enganxada a 25 metres de fondària sobre el fons marí. La xarxa es trobava en una estructura d’una piscifactoria abandonada. Els Mossos van comunicar la troballa a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) per procedir de manera coordinada a la seva retirada. Així, el dia 30 de gener, es va realitzar una immersió a la zona per a retirar l’art. Aquesta acció va aconseguir alliberar els peixos atrapats i retirar la xarxa del fons marí.

.

Aquesta operació s’emmarca dintre del pla que el Departament d’Agricultura, amb científics de la Universitat de Barcelona, està desenvolupant per lluitar contra l’anomenada ‘pesca fantasma’ i així millorar l’estat dels recursos marins vius dels quals depèn la pesca i d’altres activitats marítimes com el busseig. L’esmentat pla pretén minimitzar els efectes negatius sobre els ecosistemes marins d’aquest tipus de pesca, calaments antireglamentaris detectats al llarg de tot el litoral de Catalunya, abandonats o perduts a la mar a causa de temporals.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per