Si vols estar més a gustet: ergonomia cognitiva | Diari Maresme buy methylprednisolone uk is buying viagra from canada illegal buy retin a cream .025 dapoxetine tablets online in india maxalt order online
dijous, 24 de gener de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Si vols estar més a gustet: ergonomia cognitiva

.

La creació de nous productes tecnològics sempre passa pel sedàs del que s’anomena ergonomia cognitiva. És a dir, crear uns processos i unes interaccions que s’adaptin al màxim a les característiques sensorials de l’usuari per generar una experiència tan agradable com sigui possible.

Un exemple claríssim de millora en l’ergonomia cognitiva el proporcionen els tractaments de textos. Tots recordem, o ens poden recordar, les tradicionals màquines d’escriure amb les quals havies de donar cops a les tecles per aconseguir que el text, que s’adheria al full de paper per impacte, quedés mínimament nítid. Jo recordo quan havia de colpejar les tecles amb el dit petit: amb poca estona quedava el pobre ben adolorit. I no parlem del foli que a vegades s’arrugava o dels paperets amb polsim blanc que fèiem servir per eliminar els errors de forma menys matussera.

.

Més endavant apareixen els tractaments de text i l’escriure a màquina, ara a càrrec dels ordinadors i d’altres dispositius, esdevé una tasca força més agradable. No cal clavar-li cops a les tecles. I a més la correcció i precisió dels textos s’agilitza abastament.

La pressió que fem amb el teclat de l’ordinador és menys agressiva, per dir-ho així. Però igualment els teclats milloren fins que han aparegut teclats, com els dels mòbils o teclats projectats, on sol cal un lleu contacte amb les tecles. Però la tecnologia segueix avançant i encara va més enllà i ha creat teclats sense contacte, sols cal aproximar el dit. Quelcom increïble fa pocs anys enrere.

I parlant d’aproximació cal parlar dels comandaments de la tele. Abans per canviar de canal havíem de moure el cul, després aparegueren comandaments amb cable, després amb sensors. I ara, per mitjà d’una aproximació per pantalles de realitat augmentada, podem controlar la tele, la rentadora, la porta d’entrada, l’aire condicionat i d’altres elements de la llar a distància, posem per cas, de mil quilòmetres…ja va bé, no? Tot: plegat: ergonomia cognitiva.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per