dissabte, 20 de abril de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tecnologia arreu

.

La tecnologia s’està escampant arreu i veiem com s’està endinsant en els àmbits més íntims de la nostra vida quotidiana. I això queda palès, per exemple, en les peces de roba que ens posem. Fa poc hem conegut la comercialització d’unes dessuadores que s’escalfen soles o d’unes camises elaborades amb teixit intel·ligent que es capaç de rebutjar taques d’oli, vi o cafè. A més a més ja existeixen teixits que gairebé no cal rentar-los i que no cal planxar-los.

Les motxilles també estan evolucionant cap a l’alta tecnologia. S’ofereixen ja motxilles que incorpores bateries amb connexions USB que ens permeten carregar els mòbils, escoltar música o alimentar llanternes ja incloses en l’estructura de les motxilles. Hi ha algunes que disposen de cel·les fotovoltaiques amb les que reforçar la càrrega de la bateria.

.

El calçat esportiu darrerament ha introduït canvis tecnològics a dojo. Des de 2016 ja disposem de sabatilles esportives que es corden soles, com succeeix amb les Nike que apareixen a la mítica pel·lícula “Retorn al futur 2”, un avenç que s’ha anat polint. S’han afegit a les soles dispositius per enregistrar el nombre de passes i la velocitat, dades connectades, per exemple, a mòbils o rellotges, per emmagatzemar els nostres progressos esportius. Aquest calçat també compte en sistemes GPS per posseir un control de la nostra posició i de les fites que necessitem marcar. Fa ben poc que Geox anuncia sabatilles esportives amb leds que poden programar-se per indicar els missatges que vulguem. I certament les leds programables són una característica molt habitual en els darrers dissenys de les grans marques del sector.

.

I associat a les nostres peces de roba hi ha un giny increïble, anomenat Threadrobe. És un armari capaç de planxar, doblegar i endreçar les peces de roba que hi dipositem. I no és pas l’únic al mercat. La qüestió es anar desempallegant-nos de temps rutinari per acabar centrant-nos en els moments plaents de la vida… d’això es tracta.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per