dijous, 23 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Teixint la realitat virtual

.

Fa una colla d’anys Samsung oferí un producte molt ben trenat en relació a la realitat virtual: les seves ulleres Samsung Gear RV. Unes ulleres que funcionaven amb els seus models de mòbils de gamma alta. Actualment Samsung segueix apostant per aquest dispositiu, el qual està preparat pels mòbils, de la companyia, S6,S7,S8 i S9, i continua proporcionant unes experiències força impactants. Existeix una molt enorme quantitat de vídeos RV i hi ha populars canals temàtics audiovisuals que estan apostant obertament per aquesta nova forma d’experimentar la realitat. No és estrany, per tant, que existeixi, des de fa uns quants anys, un Youtube RV. I tampoc és estrany que les vendes d’un gravador 360 graus Samsung Gear s’incrementin any rere any. Perquè unes de les sensacions més increïbles de la Realitat Virtual és poder viure les històries que et presenten com si formessis part d’elles. En aquest sentit hi ha una popular sèrie de dibuixos animats RV ambientada en un futur dominat pels robots on els infants viuran l’animació, trepidant i intensa, com si algú els hagués ficat de ple en aquest peculiar món. De fet, des de començament de 2018 que la pròpia Samsung està produint elaborades sèries de ficció RV.

.

Certament el que ens ofereix avui en dia la RV és del tot millorable. Circulen, per exemple, moltes gravacions amb un nivell no massa bo de definició. Tanmateix s’estan produint vídeos amb alta definició, fins i tot en 4K…o amb més Ks encara. Una de les millores a introduir és la que fa referència al camp de visió de les ulleres. D’uns mesos ençà disposem d’unes ulleres desenvolupades per StarVR, en principi orientades al sector empresarial, amb una millor visió perifèrica.

Darrerament estan comercialitzant-se ulleres com les Magic Leap One orientades a la realitat mixta, és a dir: la combinació entre la realitat i els mons virtuals, fent un ajustament d’ambdós en temps real. O sigui que ens esperen noves sensacions difícils d’imaginar, més enllà de les possibilitats de la realitat virtual.

.

També veurem, en breu, dispositius amb els que gravar extenses zones en 360 graus, permetent-nos passejar amb capacitat de decisió. Aleshores serem exploradors encara molt més actius i les experiències esdevindran senzillament extraordinàries.

Visca, doncs, la realitat, però que sigui la millor possible!

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per