dimarts, 23 de juliol de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Transformació de la realitat

.

Les noves tecnologies venen acompanyades amb un conjunt molt ampli de nous conceptes. Així, per exemple, comença a estendre’s el concepte de realitat mixta, el qual és l’agrupació de dos conceptes: la realitat augmentada i la realitat virtual.

La realitat augmentada consisteix a afegir a un entorn real elements ficticis i la realitat virtual és la creació d’entorns totalment ficticis.

Darrerament hi ha una forta aposta, d’importants empreses tecnològiques, per la realitat augmentada. Veiem com Apple, Facebook o Google estan desenvolupant poderoses eines de programació pel desenvolupament de tot tipus d’aplicacions per aquest tipus de realitat.

I Microsoft ha anunciat que a principis del proper desembre comercialitzarà les seves ulleres de realitat augmentada: les hololents.

.

El nostre entorn està començant a canviar significativament. Ja fa un temps que IKEA t’ajuda, amb realitat augmentada, a incorporar els mobles en els espais que tu vulguis i així, veient com queden, poder decidir de manera escaient la teva compra. I aquest és sols un petit exemple perquè els usos són moltíssims: abocar informacions de la Viquipèdia a monuments que el nostre mòbil identificarà, complementar indicacions en visites a museus, assabentar-te del temps previst, amb gràfics superposats als paisatges, en les poblacions que visitis…

La imaginació ens queda curta per abraçar tots els prodigis dels que aviat gaudirem, així que més val adquirir unes hololents o submergir-nos en nous mons amb unes ulleres de realitat virtual i deixar que ens sorprenguin…amb noves realitats.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per