dilluns, 24 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un mètode que converteix la llum solar en combustible

.

Un grup d’investigadors del St. John’s College de Cambridge han publicat els resultats d’aquesta troballa al Nature Energy.

Es tracta d’un nou mètode que va aconseguir absorbir més llum solar que la pròpia fotosíntesis natural; fet que podria revolucionar la forma en la que podem convertir llum solar en combustible.

Aquest mètode consisteix en dividir l’aigua en hidrogen i oxigen alterant la maquinària fotosintètica de les plantes.

Hidrogen

.

Com ja és força conegut, l’hidrogen, que es produeix quan es realitza la divisió de l’aigua, es podria convertir en una font d’energia renovable il·limitada i verda. Fins ara la fotosíntesis artificial ha existit durant dècades, encara que no s’ha utilitzat amb prou èxit per poder crear energia renovable, ja que aquesta es basa en l´ús de catalitzador que, sovint, son cars i tòxics.

En canvi, amb aquest nou mètode, semi-artificial, té com objectiu superar les limitacions de la fotosíntesis totalment artificial mitjançant l’ús d’enzims que permeten crear la reacció desitjada.

Aquest enzim és l’hidrogenasa i que és present en les algues. Aquest enzim té la capacitat de reduir protons en hidrogen. Durant l’evolució de les espècies, aquest procés es va desactivar perquè no era necessari per a la supervivència; però s’ha aconseguit evitar la inactivitat per assolir la reacció que es buscava de dividir l’aigua en hidrogen i oxigen.

Article: Vicenç Llobet

Imatges: FayerMayer i Xataca | Fonts d’informació: Xataca

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per