divendres, 19 de abril de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un miler menys d’aturats al Maresme

Foto: Arxiu

La comarca del Maresme ha registrat aquest darrer mes d’abril un nova baixada de l’atur, en tots els sectors econòmics, en tots els grups d’edat i a 27 dels 30 municipis maresmencs. Les darreres dades oficials xifren en 25.376 les persones demandants de feina a les oficines d’ocupació de la comarca, una dada que suposa una disminució de 980 persones respecte el passat mes de març. En el conjunt de Catalunya, l’atur ha baixat en 12.515 persones i, ara, el nombre d’aturats són un total de 398.946 persones

Segons les dades del mes d’abril analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, l’atur segueix baixant a un ritme més intens entre el col·lectiu masculí, però també ha estat important el percentatge de reducció entre les dones. La taxa d’atur comarcal se situa ara en el 12,46%. A més, la reducció de l’atur intermensual ha estat del 3,72% i, en comparació amb el mateix període de l’any anterior, el descens percentual s’eleva al 6,46%.

Per altra banda, les dades del mes d’abril són força homogènies en l’anàlisi dels sectors econòmics. L’agricultura i els serveis, amb una reducció respectivament del 6,12% i del 4,40%, són els que experimenten una baixada més intensa. El mateix anàlisi destaca també la importància del descens a la indústria (2,35%), a la construcció (1,45%) i entre el col·lectiu sense ocupació anterior (SOA) que se situa en l’1,74%.

Finalment, només s’han registrat petits increments en la xifra de persones aturades a Alella, Canet de Mar i Sant Vicenç de Montalt. D’altra banda, les disminucions percentuals més destacades han estat a Santa Susanna, Tiana, Montgat i Calella.

Dades per municipis

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per