Visita al Palau Solterra de la Fundació Vila Casas | Diari Maresme zyban online uk yasmin online nz cheap benicar online cheap generic cialis from canada xenical order online
dissabte, 16 de febrer de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Visita al Palau Solterra de la Fundació Vila Casas

Fotos: Vicens Tomàs

Amb motiu de l’exposició de l’ Eugeni Forcano, hem visitat el Palau Solterra de la Fundació Vila Casas a Torroella de Montgrí, inaugurat l’any 2.000, primer amb un fons de pintura i més endavant amb la col·lecció fotogràfica que s’ha anat ampliant fins l’actualitat.

El Palau Solterra el trobem al centre històric de Torroella, envoltat d’edificis emblemàtics. Declarat monument històric l’any 1981, el palau presenta una barreja d’estils de tradició local. L’any 1999 va formar part de la Fundació Vila Casas, que va rehabilitar l’edifici per acollir el museu de fotografia contemporània. El museu exposa una col·lecció permanent d’unes tres-centes fotografies i ha esdevingut un dels museus més importats de fotografia de l’estat.

.

Anualment s’organitzen exposicions temporals a la planta baixa i paral·lelament també es programen un cicle de conferencies sobre història i humanitats.

Eugeni Forcano

Des del dia 27 de gener fins el 20 de maig, el museu acull l’exposició ‘La vida atrapada al vol’, del fotògraf Eugeni Forcano, nascut l’any 1926 a Canet de Mar i que morí el passat 23 d’abril.

.

Forcano, va ser un fotògraf capaç de captar la intensitat d’un moment en les seves fotografies, tan realistes i quotidianes que, de fet, no necessitaven comentaris. La seva conversa era entranyable i el seu treball acurat, precís i elegant, obtenint en vida els màxims reconeixements i guardons com a fotògraf.

.

A l’exposició podrem veure una selecció de fotografia social espontània, en blanc i negre, d’excel·lent expressió humana, després una sèrie en color molt estudiada i amònica, mot diferent de l’anterior i, per acabar, la secció més experimental del color . Tres espais diferenciats d’un artista que va de ser un “caçador d’imatges” a un estudiós del color i formes.

.

L’exposició mostra el ventall artístic i personal d’aquest amant de la fotografia i que ha esdevingut clau per entendre el procés de la fotografia contemporània. Es tracta, doncs, d’una exposició imprescindible per als amants de l’art i la fotografia, en un espai magnífic espai i a Torroella, bonica i emblemàtica vila de l’Empordà.

Article: Carme Beltran Boix | Foto: Vicens Tomàs

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per