dilluns, 18 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Volen una Mulassa per a Mataró

.

L’Associació Mestres del Gai Saber de Mataró ha impulsat una iniciativa per fer una Mulassa per a la ciutat. Es tracta d’una figura, duta per dues persones, amb forma de mula que anima les festes de carrer. De fet, la ‘Mulassa’ neix quan creix desmesuradament la ‘Mula’. La figura lluirà al seu llom l’escut oficial i normatiu de la ciutat de Mataró.

Els membres de l’esmentada associació cultural, que han obert una campanya de recaptació de fons a través de micromecenatge, expliquen que a Mataró hi ha llarga tradició d’entremesos festius. Després de molts anys d’absència d’entremesos, hi ha documents del 1848 – coincidint amb el títol de ciutat i l’arribada del primer ferrocarril de la península – recorden que a Mataró va haver un projecte de fer una Mulassa, però finalment va ser desestimat.

Mulassa de Reus | Imatge: YouTube

Els seus impulsors preveuen donar la benvinguda a la Mulassa el proper 3 de febrer, a la Plaça de Santa Maria, durant l’anomenat Rebombori Gitanero. Aquesta figura festiva es troba actualment a diversos municipis de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Occitània (França). Les més antigues de Catalunya es troben a Reus, Sant Feliu de Pallerols, Solsona i Berga.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per