diumenge, 21 de abril de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Xavier Soldevila guanya la primera Beca d’Investigació Jordi Amat i Teixidó

.

Xavier Soldevila Temporal (Vic, 1968) és el guanyador de la primera Beca d’Investigació Jordi Amat i Teixidó. El jurat va atorgar la beca al projecte de Soldevila que porta per títol “De la ‘pobla de la Calella‘ a la vila de Calella. Naixement i expansió d’una vila catalana, segles XIV-XVI”.

A la reunió de la Comissió de la primera edició d’aquesta Beca, formada pel , tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea d’Observatori de la Ciutat, Josep Torres; el doctor en filologia semítica i llicenciat en teologia i en geografia i història, Joan Ferrer; la doctora en història i catedràtica d’Història Econòmica de la Universitat de Girona, Rosa Congost; el Director de l’Arxiu Municipal de la vila de Blanes (AMBL), Antoni Reyes; i la Cap de Patrimoni de l’Ajuntament de Calella, Carme Torm; es va seleccionar la proposta de Xavier Soldevila i es va nomenar becari suplent a Anna Ma. Anglada Mas.

Jordi Amat i Teixidó | Foto: Arxiu

Cal destacar que a la convocatòria de la beca s’hi van presentar cinc projectes més: “La Inquisició a Calella”; “Sant Andreu de les Sitges, una finestra al passat calellenc”; “Les festes majors de Calella. Imatgeria popular, balls, música i tradicions”; “Els Jocs Florals i els certàmens literaris en l’àmbit local. Els Jocs Florals de Calella (1908-1934)” i “Cantar com els àngels a Calella. De la música a la tradició”.

L’Ajuntament de Calella ha creat aquesta Beca que homenatja el prestigiós historiador calellenc Jordi Amat i Teixidó (Calella, 1959 – Calella, 2014) amb el propòsit d’estimular treballs que contribueixin al coneixement de la realitat actual i històrica de la ciutat. La Beca està dotada amb 3.000 euros.

El guanyador

Xavier Soldevila | Foto: UDG

Xavier Soldevila Temporal (Vic, 1968) és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Girona (1991) i diplomat en Teologia per l’Institut de Teologia de Girona (1995). Des de 1994 és professor d’història a l’ensenyament secundari.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per