dissabte, 20 de abril de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Algunes qüestions insistents

.

La filosofia dóna peu a imaginar a tot ventall, sempre dins d’un ordre lògic sense el qual la imaginació té la mateixa dispersió que la que sovint ens transmeten el somnis. Per tant, quan apareix el gran tema de la Mort, és del tot coherent formular certes preguntes que requereixen formular propostes fruit de la imaginació més encesa.

Suposant, abans de res, que hi hagi un espai-mort, després de morir, on seguim acumulant experiències, em plantejo (de fet ens plantegem ja fa segles) tres qüestions al respecte. Passo a esmentar-les.

.

Amb quina edat arribem a l’espai-mort?

Doncs si acceptem que hi ha una tendència de progrés en l’evolució còsmica i que l’experiència adquirida en vida l’hem d’aprofitar, aleshores pot tenir força sentit que arribem amb l’edat que teníem al morir. Això implica, d’entrada, que hi ha gent de totes les edats al nostre nou destí.

Hi ha una nova mort a l’espai-mort?

Podria ser. Podem anar d’esglaó en esglaó dins d’un camí de millora. Els fets ens mostren que ens podem aproximar, en vida, a la immortalitat, però sembla improbable que esdevinguem indestructibles.

.

On coi està l’espai-mort?

Pregunta important i amb resposta més oberta. Clarificar que una nova societat a l’espai-mort no es situa necessàriament dins d’un Univers Paral·lel al planeta Terra. Pot haver una societat amb nova simbologia i nous costums que sigui perfectament comprensible i a la vegada dins d’un nou planeta (malgrat que sona en part un xic naïf).

Doncs apa, ja li hem donat a la imaginació un xic!

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per