dimarts, 16 de juliol de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La salut, el nostre principal tresor

.

Que tots acabarem fent un pet, està clar. Però sembla ser que amb l’ajut de la tecnologia el pet pot endarrerir-se i, a la vegada -i aquesta és bona- guarir-se un cop s’ha produït. Aquestes àrees: la prevenció i el guariment tenen molt d’atractiu per una munió de grans empreses tecnològiques que no dubten a fer notables inversions per desenvolupar productes meravellosos.

Així, per exemple, Apple incorporà en els seus telèfons intel·ligents un dispositiu per mesurar el ritme cardíac. Més endavant, l’any 2017, Apple impulsà un recull de dades ofertes pels usuaris dels seus aparells, en relació als comportaments cardíacs, amb les quals hom podia centrar-se en alteracions específiques dels ritmes cardíacs. Una iniciativa genial que, mercès al tractament de totes les dades recollides per un equip d’investigadors especialistes, oferirà a principis del 2019 conclusions aprofitables pel disseny de nous tractaments.

.

A Sidney han desenvolupat un ull biònic per a proporcionar visió a persones invidents. I també a l’any 2019 es faran les primeres proves en humans. És un sistema amb càmeres que capten les imatges i amb l’ajut d’un microxip aquestes imatges són processades perquè el cervell les pugui interpretar. Si bé és cert que s’han fet intents amb anterioritat per desenvolupar ulls biònics també és ben cert que hem anat adquirint coneixements que cada cop ens atansen més a aquesta fita tan important.

El camp de la salut, com hem vist en nombrosos exemples, s’està beneficiant de la cursa frenètica que estan duent a terme les grans marques tecnològiques i, si bé hi ha projectes molt planificats amb uns objectius molt concrets, també hom observa que hi ha dinàmiques que sorgeixen de forma espontània fruit dels nous dispositius que van incorporant-se a la vida diària i fruit dels nous descobriments científics que van incorporant-se als dispositius. Tot plegat ens amara per endarrerir l’arribada del gran pet.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per