dijous, 23 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró Bus incorpora sis nous ‘autobusos nets’ a la seva flota

Foto: A.M.

Mataró Bus incorpora aquest mes de gener sis nous autobusos híbrids (motor dièsel + elèctric) per renovar la seva flota. Segons informen fonts municipals, aquesta renovació rebaixa l’edat mitjana dels vehicles, augmenta la fiabilitat de la flota – que compta amb un total de 27 vehicles – i representa millores en la sostenibilitat mediambiental, l’accessibilitat i la seguretat als vehicles.

Els nous autobusos híbrids compten amb les mateixes característiques que els dos que es van incorporar l’any 2017. Aquests vehicles compleixen amb la normativa europea d’emissions més exigent, l’Euro VI, que confereix l’etiqueta ‘d’autobusos nets‘. Més concretament, els autobusos híbrids suposen una reducció de les emissions del CO² d’un 30%.

A més, els vehicles híbrids poden funcionar en paral·lel, és a dir, cada motor per separat o ambdós a la vegada. Això permet que l’autobús apagui el motor de gasoil a les parades i es posi en marxa amb el motor elèctric. També, els nous autobusos són més silenciosos a nivell general i disposen d’endolls de recàrrega d’USB, entre altres prestacions.

Aquesta inversió correspon a l’empresa concessionària, CTSL del grup Avanza, dins del contracte actual del servei municipal Mataró Bus.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per