divendres, 12 de juliol de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró rep una subvenció europea per instal·lar WiFi gratuït a l’espai públic

Foto: Cambium Networks

Mataró és un dels 44 municipis catalans que s’han beneficiat d’una subvenció de 15.000 euros de la Comissió Europea per instal·lar un punt de WiFi gratuït de qualitat a l’espai públic. Aquesta ajuda s’emmarca en la primera convocatòria de la iniciativa WiFi4EU, que promou el lliure accés dels ciutadans a la connectivitat Wifi en espais públics com ara parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus d’arreu d’Europa.

La subvenció europea finança l’equip i el cost d’instal·lació, mentre que l’Ajuntament es farà càrrec de la connectivitat i del manteniment de l’equip durant 3 anys. La primera fase de les subvencions del projecte WiFi4EU atorgades per la Comissió Europea comptava amb un pressupost de 42 milions d’euros. A tot el territori europeu s’han beneficiat d’aquesta subvenció un total de 2.800 municipis, 224 dels quals a l’Estat. Aquesta iniciativa ha comptat amb la col·laboració i l’assessorament de Cambium Networks, ajudant als ajuntaments a sol·licitar els ajuts, i formant i certificant a funcionaris municipals i proveïdors locals.

L’esmentat projecte constituirà una xarxa única a escala europea d’ús senzill per als ciutadans, de manera que puguin connectar-se a ella en qualsevol país en el qual trobin una zona habilitada WIFI4EU, podent gaudir de la seva utilització amb garantia de qualitat i seguretat amb el mateix procediment i credencials que al seu país d’origen.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per