dissabte, 15 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tecno Design guanya el concurs d’idees de Teià

El passat 3 de
novembre, es va reunir el jurat encarregat de formular la proposta
d’adjudicació del concurs d’idees i d’avantprojecte de
condicionament i adequació del parterre de l'avinguda J. Roca Suarez Llanos,
constituït per l’alcalde i els quatre portaveus municipals, a més de
l’arquitecte municipal, l’enginyer municipal i una arquitecta
representant del despatx d’Estanislau Roca, Arquitectes & Associats.

Els requeriments
d’aquest concurs eren el tractament del parterre allargassat que
configurarà un lloc d’entrada i de benvinguda al casc urbà, condicionant
i/o enjardinant aquesta zona, amb criteris d’integració al nou entorn,
després de les obres d’urbanització públiques que quedaran establertes
arran de l’execució dels plans parcials de la Plana i la Solera.

Es va aprovar per
unanimitat escollir com a guanyadora la proposta presentada per Paul Shaeffler,
en nom de Tecno Design, SL, una
proposta que sintetitza els requeriments del concurs com espai de benvinguda i
entrada al poble, i que proposa un tractament de l’espai escultòric
basant-se en el simbolisme a través de les figures proposades, representant en
elles la cultura (la dansa, les sardanes), la societat (els nens), les
tradicions (les festes de Teià, a través dels gegants i els dimonis) i la
benvinguda (amb el nom de Teià i el perfil), intentant condensar tradició i
identitat recolzat per un espai de base enjardinat que reforça aquesta lectura.
Es va valorar positivament l’element que simbolitza una parella passejant
pel nou recorregut de vianants entre el poble i el sector de Vallbellida, i es
va considerar molt adequat el material de cortén per a resoldre la proposta. 

El jurat va acordar
per unanimitat dels membres del Jurat formular la proposta d’adjudicació
del concurs d’idees i d’avantprojecte de condicionament i ordenació
del parterre de l'avda. J. Roca Suarez Llanos a favor de la proposta presentada
per Tecno Design, SL, atès que sintetitza els requeriments del concurs com
espai de benvinguda i d’entrada al poble, si bé, i sempre respectat
l'argument i filosofia de la proposta, es resol que el Servei Tècnic Municipal
consensuï amb l’equip guanyador el projecte executiu de la proposta,
analitzant el nombre d’elements simbòlics, amb un mínim de dos (el del
nom de Teià i perfil i el dels gegants i dimonis), l’emplaçament
definitiu, així com la resta d’aspectes tècnics, estructurals i d’enllumenat.

Així mateix, es va
agrair als altres dos concursants l’esforç i la seva participació al
concurs. Una de les propostes, presentada per
Jordi Cuadrat i Cuadrat, arquitecte, proposava un espai urbà per a circulació, lligat més
a una proposta de servei de transport (parada de bus), que als requeriments del
concurs, i no reflectia el requisit de “lloc d’entrada i de
benvinguda al casc urbà”; l’altra proposta, signada per Jordi
Balada Magallon, Miquel Monico i Edo, Carles Soler Ripol i Josep
M. Balada Magallon, proposava simbolitzar una
època i intentava sintetitzar la identitat del poble, si bé sense referències
de benvinguda, amb un element central basat en la construcció d’una
barraca de vinya de volta de canó, que no es considera adequada, perquè seria
la reproducció “ex novo” d’un element constructiu, que podria
caure en una interpretació teatral del tema, i amb una vinya testimonial poc
adequada a l’entorn i de difícil manteniment.


per Redacció | Aj. Teià

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris