dissabte, 15 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Síndic de Greuges conclou sobre la consulta per la canalització de la riera d’Arenys de Munt

La plataforma ecologista “Salvem la Riera d’Arenys de Munt” està satisfeta amb la resolució del Síndic que, segons ells, els hi dóna la raó arran del recurs que van interposar per la consulta que l’Ajuntament va fer per les obres de canalització de la riera d’Arenys de Munt. Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, conclou que la consulta popular convocada per l’Ajuntament d’Arenys de Munt el setembre de 2006 sobre la canalització de la riera, en cap cas pot considerar-se consulta popular. Tot i que Ribó no qualifica la consulta d’il·legal, si que no gaudeix de garanties de consens. Per la plataforma ecologista la resolució els dona la raó. No obstant el consistori afirma la falta de claredat per part del Síndic.

riera1
Per evitar les conseqüències del trànsit per sobre d’un curs fluvial, la plataforma ecologista “Salvem la Riera d’Arenys de Munt” insta al Ajuntament a prohibir-ne el trànsit i l’aparcament a la zona. Els continus incidents amb cotxes cada riuada serveixen d’arguments a la plataforma, que acusa al govern de “irresponsable”.  Tanmateix, pels ecologistes és incoherent fer servir la riera com a plaça d’aparcament ja que, en el futur,  s’ha de convertir en peatonal un cop soterrada.

D’aquesta manera, els ecologistes, que estan en contra del soterrament, posen com a exemple Arenys de Mar i Caldes d’Estrac. En cap de les dues poblacions, segons “Salvem la Riera” s’ha solucionat el problema de les riuades que continuen essent superficials. A més, asseguren  que l’Ajuntament no disposa d’alternatives al trànsit quan les obres comencin.

Per altra banda, el passat dimarts es va reunir el Consell de Seguiment de la Riera a la Masia de Can Borrell. A prop de 30 persones van assistir a una reunió que va servir per informar sobre les obres de canalització de la riera i la modificació que ha proposat l'Ajuntament a la zona del rial Bellsolell a fi d'afectar el mínim possible el trànsit per la carretera cap a Sant Celoni. Tanmateix, l’Ajuntament va instar al Ministeri i l'ACA de continuar la canalització fins a la zona de Magatzems Arenys , per poder realitzar una pàrking dissuassori a fi de descongestionar el poble.

Pel que fa al projecte d'urbanització superficial, es va ajornar la aprovació per tal de que  tothom pugui informar-se. En aquest sentit, el termini d'exposició pública, que s'ha allargat a un mes, finalitza el 19 d'agost.


per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris