diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ajuntaments del Maresme estudien la implantació d’una ordenança unitària d’estalvi d’aigua

visita_a_sant_cugat_580x180.jpgLa recent situació de sequera a Catalunya va impulsar al Consell Comarcal del Maresme (CCM), conjuntament amb diversos municipis de la comarca, a cercar una resposta unitària per a fer front a futurs nivells d’excepcionalitat mitjançant una ordenança d’estalvi d’aigua.

La recent situació de sequera a Catalunya va impulsar al Consell Comarcal del Maresme (CCM), conjuntament amb diversos municipis de la comarca, a cercar una resposta unitària per a fer front a futurs nivells d’excepcionalitat mitjançant una ordenança d’estalvi d’aigua.

Visita a Sant Cugat

En aquest sentit, representants d’alguns dels municipis implicats han visitat aquesta setmana Sant Cugat, un municipi on l’ordenança funciona des de l’any 2001. Els polítics i tècnics del CCM, i responsables dels ajuntaments Sant Cebrià de Vallalta, Canet de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Argentona, Malgrat de Mar i El Masnou van realitzar una visita guiada a les diferents instal·lacions de Sant Cugat, on van poder veure "in situ" els efectes de l’aplicació de l’ordenança d’estalvi d’aigua en aquesta ciutat del Vallès Occidental.

Ordenança

L’ordenança d’estalvi d’aigua, que pretén fer front a  futurs nivells d’excepcionalitat en la seva gestió, fixa uns criteris mínims que han de tenir els edificis de nova construcció i aquells que han de tenir una important rehabilitació. La normativa se centra principalment en la Instal·lació d’airejadors a les aixetes i dutxes, la col·locació de reguladors de pressió d’aigua d’entrada, l’ús de reutilitzadors de l’aigua sobrant de piscines, la utilització de captadors d’aigua de pluja, l’ús de recirculadors de l’aigua de dutxes i banyeres, cisternes dels vàters, l’aprofitament d’aigües subterrànies i l’estalvi d’aigua en jardins.

Taula de Sequera

La iniciativa d’implantar en el territori l’ordenança d’estalvi d’aigua va sorgir en la Taula de Sequera, impulsada pel Consell Comarcal del Maresme, amb l’objectiu d’establir criteris comuns per donar una resposta unitària als problemes que es deriven de l’aplicació del decret de sequera. Els 16 municipis de la comarca que hi formen part són Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Sant Andreu de Llavaneres, Malgrat de Mar, Òrrius, Santa Susanna, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià i Vilassar de Mar.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris