dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Dos nous casos de legionel·la a Mataró

hospital_passads.jpgArriba a nou el nombre d’afectats pel brot de legionel·losi a Mataró,
segons dades del departament de Salut de la Generalitat. Tot i així,
els pacients evolucionen bé i un ja té l’alta.

Arriba a nou el nombre d’afectats pel brot de legionel·losi a Mataró, segons dades del departament de Salut de la Generalitat. Tot i així, els pacients evolucionen bé i un ja té l’alta.

Roda de premsa

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i la directora del Servei Regional a Barcelona de l’Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat de Catalunya, Margarita Arboix, han ofert, aquest dimecres 16 de juliol, una roda de premsa sobre el brot de legionel·losi que afecta al municipi de Mataró.

9 afectats

A hores d’ara, els afectats han estat 9 persones (7 homes i 2 dones) una de les quals ha estat donada d’alta  i la resta d’afectats en troben ingressats a l’Hospital de Mataró. Els casos observats, majoritàriament tenen edats superios a 60 anys i van iniciar els símptomes entre el 3 i el 12 de juliol. Els afectats resideixen a la part est de Cerdanyola, nord de Pla d’en Boet i Peramàs.

Segueix l’alerta

Atès que el període d’incubació és d’uns 10 dies aproximadament, no es descarta que puguin aparèixer nous casos en els propers dies.

S’investiguen circuits de refrigeració

L’Ajuntament i el Departament de Salut han inspeccionat els 5 circuits de refrigeració censats a Mataró (tots situats fora del casc urbà) i 2 més de fora del municipi que estan en un radi de 3 km. En tots els casos s’ha dictat l’ordre de fer una desinfecció de xoc preventiva. També s’han inspeccionat totes les fons ornamentals i s’han pres mostres per a la seva anàlisis.


per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris