divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Departament de Salut dóna per tancat el brot de legionel·losi a Mataró

hospital_mataro_580x180.jpgDes de que el passat 15 de juliol es va declarar el primer cas del brot de legionel·losi a Mataró, dotze persones van quedar afectades per aquesta malaltia a la ciutat. Aquest dilluns, el consistori mataroní i el Departament de Salut han donat per tancat el brot.

Des de que el passat 15 de juliol es va declarar el primer cas del brot de legionel·losi a Mataró, dotze persones van quedar afectades per aquesta malaltia a la ciutat. Aquest dilluns, el consistori mataroní i el Departament de Salut han donat per tancat el brot.

Evolució favorable

El 12 casos, 9 homes i 3 dones d’edats compreses entre 31 i 87 anys, han tingut una evolució favorable. L’últim pacient aparegut, un home de 87 anys, també ha rebut l’alta mèdica. Tots els casos viuen o es mouen en l’entorn dels barris de Cerdanyola, Pla d’en Boet i Peramàs.

Brot tancat

El Departament de Salut dóna per tancat el brot, encara que no pot descartar definitivament que en la propera setmana pugui aparèixer algun cas. Això es degut a que el començament de símptomes es podria trobar encara dins del període de 10-12 dies posteriors a la desinfecció de totes les instal·lacions investigades.

Retorn a la normalitat

Un cop donat el brot per tancat, està previst posar en marxa les fonts ornamentals durant els propers dies, després de fer una neteja i desinfecció de cadascuna de les instal·lacions. Així mateix, el reg per aspersió, que ja s’havia habilitat a les zones on la legionel·losi no ha tingut incidència, s’activarà de nou a tot el municipi.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris