divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El DPTOP aprova inicialment la Línia Orbital Ferroviària que unirà Vilanova i la Geltrú amb Mataró

tren_renfe_280x87.jpgEl Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha aprovat inicialment el Pla director urbanístic del projecte ferroviari de la Línia Orbital Ferroviària que unirà Vilanova i la Geltrú amb Mataró. Ara, el projecte sortirà a informació pública.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha aprovat inicialment el Pla director urbanístic del projecte ferroviari de la Línia Orbital Ferroviària que unirà Vilanova i la Geltrú amb Mataró. Ara, el projecte sortirà a informació pública.

Reserves de sòl

Aquest pla permetrà realitzar les reserves de sòl necessàries per a la futura línia de tren, i defineixen i milloren els traçats i estacions inicialment proposats. Concretament, es construiran 68 km de nova línia ferroviària en el tram principal, i es preveu donar servei a 39 estacions gràcies als serveis orbitals. En total es preveuen 23 estacions de nova construcció. Els nous trams de la línia que caldrà construir seran els de Vilanova i la Geltrú a Vilafranca del Penedès, de Martorell a Terrassa, de Barberà a Santa Perpètua i de Montmeló a Mataró.

120 km de xarxa

En total, la línia Orbital Ferroviària unirà Vilanova i Mataró en un recorregut de 120 km que passarà pels municipis següents: Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Canyelles, Vilafranca del Penedès, la Granada, Subirats, Sant Sadurní d’Anoia, Gelida, Martorell, Abrera, Esparreguera, Terrassa, Sabadell, Barberà del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Mollet del Vallès, Montmeló, Parets del Vallès, Granollers, la Roca del Vallès, Argentona i Mataró.

Accessibilitat interna

Segons el DPTOP, la nova Línia Orbital significa una importantíssima aposta pel ferrocarril de rodalies, que contribuirà a redefinir l’accessibilitat interna de l’àrea metropolitana i trencarà la radialitat de l’actual xarxa ferroviària. Aquest nou eix facilitarà la creació d’una autèntica estructura ferroviària en xarxa, i interconnectarà les ciutats metropolitanes de la segona corona. Es preveu que l’execució d’aquest projecte comporti una inversió d’uns 4.000 milions d’euros.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris