divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Parlament impulsa millores en la freqüència de trens entre el Maresme i Girona

rodalies_renfe_280x87.jpgUna proposta presentada pel diputat maresmenc de CiU, Benet Maimí, demanant més freqüències de trens a l’Alt Maresme i la recuperació de la línia que unia antigament Barcelona amb Girona pel Maresme, va ser aprovada ahir dimecres per unanimitat al Parlament català.

Una proposta presentada pel diputat maresmenc de CiU, Benet Maimí, demanant més freqüències de trens a l’Alt Maresme i la recuperació de la línia que unia antigament Barcelona amb Girona pel Maresme, va ser aprovada ahir dimecres per unanimitat al Parlament català.

Suport unànime

Tots els partits que integren la comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya van donar suport a la iniciativa de Maimí. La proposició va rebre el recolzament del diputat d’ICV, Salvador Milà, en representació del partits que donen suport al govern.

Connexió turística

Maimí va recordar que la necessitat de tenir bones connexions "no és gratuïta" per al Maresme, ja que cal dotar la comarca de bones connexions de transport públic tenint en compte la qualitat turística que ofereix. També va ressaltar les dificultats que tenen els turistes procedents de l’aeroport de Girona, on la connexió de transport pública “és inexistent”, va afegir.

Prioritats

El diputat maresmenc va criticar que per Renfe les prioritats per dotar de més trens el Maresme només sigui un “problema de voluntats”. “La comarca” va ressaltar Maimí “no només ha de mirar a Barcelona sinó també a Girona”. També, el diputat nacionalista va acceptar la petició de Salvador Milà (ICV) d’incloure l’esmena que recorda que la millora de freqüències al Maresme es té en compte en el futur Pla de Rodalies que sorgirà del Pla de Transports 2008-2012 i que garantirà un tren cada 30 minuts entre Maçanet i Girona.

Pèssima connexió amb Girona

Actualment, el Maresme té una freqüència de trens amb Barcelona que oscil·la entre els 15, des de Mataró, o 30 minuts, des de Blanes. En canvi, la connexió en direcció a Maçanet és de només un tren per hora. D’altra banda, els viatgers que volen anar des del Maresme fins a Girona han de fer transbordament obligatòriament a Maçanet amb esperes que poden superar fàcilment les dues hores en unes estacions que, a més, es troben en un estat lamentable de conservació.

per Redacció | Ramon Texidó ! Foto: Diari Maresme 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris