dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els càmpings de Malgrat denuncien l’extracció de sorra de la platja

platjamalgratp.jpgEls càmpings de Malgrat estudien emprendre accions legals contra el
Ministeri pels efectes que l’extracció de sorres està tenint sobre
la seva activitat; i els greuges En menys de 6 mesos, s’han extret 205.000 metres cúbics.

platjamalgrat.jpg Com ja va passar el mes de novembre, els càmpings de Malgrat s’han oposat a l’extracció de sorres de la zona del Delta de la Tordera que afecta directament a la platja dels Càmpings de Malgrat de Mar per garantir la preservació de la platja de S’Abanell de Blanes.

Sense resposta

Tot i els escrits presentats a les diferents administracions implicades (ajuntament, Direcció General de Costes de la Generalitat, departament de Medi Ambient i Ministeri de Medi Ambient) no han rebut cap tipus de resposta.
L’extracció de sorres que en el seu moment va significar llençar al mar 1,8 milions d’euros, va ocasionar greus desperfectes a la línia de platja dels càmpings de Malgrat, provocant la destrucció total de la platja en diferents punts, la necessitat de construir esculleres d’emergència per evitar l’entrada del mar dins dels càmpings i la destrossa de diferents caravanes i equipaments d’un dels càmpings ubicats a primera línia de mar.

Denunciar el Ministeri 

Els càmpings de Malgrat estudien emprendre accions legals contra el Ministeri pels efectes que l’extracció de sorres està tenint sobre la seva activitat; i els greuges que pot ocasionar en un futur. De la mateixa manera, es qüestionen com es pot donar llum verda a una segona actuació d’extracció quan l’informe ambiental de la primera draga ja considerava que l’actuació que es feia en aquells moments era d’emergència i amb caràcter temporal. Entre les dues dragues s’hauran extret 205.000 metres cúbics de sorres en menys de 6 mesos del mateix lloc de costa.


per Redacció | Malgrat Confidencial

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris