divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els Parc de la Serralada Litoral disposa d’una nova torre per a la prevenció d’incendis

torre_guaita_teia_280x87.jpgEl Consorci del Parc de la Serralada Litoral va instal·lar el passat mes de juliol una torre de guaita al turó de Baldiri, al terme municipal de Premià de Dalt, destinada a la vigilància per a la prevenció d’incendis. La nova torre eleva en 3 metres la visibilitat del turó.

El Consorci del Parc de la Serralada Litoral va instal·lar el passat mes de juliol una torre de guaita al turó de Baldiri, al terme municipal de Premià de Dalt, destinada a la vigilància per a la prevenció d’incendis. La nova torre eleva en 3 metres la visibilitat del turó.

Turó de Baldiri

Des de l’any 1997, el turó de Baldiri és un punt de guaita fix gràcies a que disposa d’una molt bona conca visual sobre el vessant del Maresme i part del Vallès Oriental. Fins ara, la vigilància es realitzava mitjançant desplaçaments pel turó, una pràctica que comportava alguns inconvenients, com ara la reducció del camp visual a causa de la vegetació i per altres accidents geogràfics.

Garantir l’efectivitat

Per tal d’evitar aquests i altres inconvenients, i amb l’objectiu de garantir la màxima efectivitat d’aquest punt de vigilància, el Consorci ha optat per elevar-lo mitjançant una torre de guaita de 3 metres. Això suposa una millora de les condicions de treball i un increment de la cobertura, suficient per sobrepassar la vegetació més propera. Tant la base com la caseta i la balconada estan construïdes amb fusta de pi tractada i impregnada en autoclau. Aquest tipus de torre ja s’està utilitzant en altres parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.


per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris