dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els veïns de l’avinguda Mediterrània de Pineda volen que es mantinguin els aparcaments

avmediterraniaparc.jpgL’avinguda
Mediterrània de Pineda de Mar mantindrà l’aparcament, a banda i banda del
carrer, en el tram comprès entre el passeig de la Diputació fins al passeig
Marítim, i una sola banda en la seva part superior.

L’avinguda
Mediterrània de Pineda de Mar mantindrà l’aparcament, a banda i banda del
carrer, en el tram comprès entre el passeig de la Diputació fins al passeig
Marítim, i una sola banda en la seva part superior. Així ho han decidit els
veïns i veïnes de la zona com a resultat del procés de participació obert
pel consistori pinedenc.


Procés
de participació 

Aquest
procés tenia com a objectiu aconseguir el màxim consens possible. Així, a
través d’una votació, l’Ajuntament va donar l’última paraula a les
persones que resideixen a la zona perquè escollissin, entre diverses
propostes presentades, el projecte de remodelació definitiu de l’avinguda
Mediterrània. Finalment, els projectes més votats, per un total de 119 veïns i
veïnes – un 10% dels empadronats -, van ser els que contemplen més
places d’aparcament en superfície.


Tram
superior 

En
el tram superior, l’opció escollida preveu que hi hagi una zona
d’aparcament en una banda, des del carrer Empordà fins al passeig de la
Diputació. Aquest tram tindrà doble sentit de circulació amb carrils de 3,60 m i
voreres de 2,90 m. A més, no es permetrà aparcar en el tram comprès entre la
carretera N-II i el carrer Empordà, amb l’objectiu de facilitar l’accés a
l’avinguda des de la carretera i, alhora, per evitar possibles
cues.


Segon
tram

Per
al tram comprès entre el passeig de la Diputació fins al passeig Marítim,
l’opció més votada va ser el més similar a l’estructura actual, que preveu
mantenir els aparcaments en línia a tots dos costats. En aquest tram, la
circulació té sentit únic – direcció platja – i es contempla ampliar les
voreres a 3,70 m., reduint el carril de circulació a 3,60 m. per disminuir la
velocitat dels vehicles.


Dibuix
definitiu 

D’altra
banda, l’Ajuntament de Pineda comunicarà el resultat a Dopec, l’equip
d’arquitectes encarregats del projecte, i durant aquest mes de juliol es farà
una nova reunió amb els veïns de la zona per mostrar-los el dibuix definitiu de
l’opció més votada. Està previst que les obres, que compten amb un pressupost
d’1.800.000 euros, comencin abans d’acabar l’any. Segons el
consistori, l’objectiu d’aquesta remodelació és dinamitzar l’espai comercial més
important del barri – juntament amb l’avinguda Hispanitat – i modernitzar
l’espai públic per a millorar l’entrada principal al
barri.


per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris