dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La pesca i el calamar protagonitzaran la tretzena edició del Calamarenys d’Arenys

calamarenys_280x87.jpgLa tretzena edició del Calamarenys d’Arenys de Mar – les jornades gastronòmiques que promocionen el calamar com un producte autòcton de primera qualitat – destacaran enguany les arts de la pesca tradicional.

La tretzena edició del Calamarenys d’Arenys de Mar – les jornades gastronòmiques que promocionen el calamar com un producte autòcton de primera qualitat – destacaran enguany les arts de la pesca tradicional.

Aparador gastronòmic

Arenys de Mar es converteix cada octubre en un aparador gastronòmic on una quinzena de restaurants del municipi i poblacions veïnes ofereixen durant tot el mes plats especials fets amb calamar.

Pesca i restauració

També, el Calamarenys enllaça dos dels sectors econòmics més importants de la població: la restauració i la pesca. Per aquesta raó, enguany l’organització ha volgut donar la importància “que li pertoca".

Exposició

Amb aquest objectiu, entre el 3 i l’11 d’octubre, la Sala Polivalent del C.C.Calisay acollirà per primera vegada una exposició itinerant sobre les arts de pesca tradicionals, i que es tracta d’una mostra adreçada a totes les persones a qui els interessi el món de la pesca i que, segons els seus promotors, "vol fer especial incidència en l’existència d’arts de pesca sostenibles i respectuoses amb el medi ambient".

La llotja

D’altra banda, el dia 4 d’octubre, el Calisay es convertirà en una llotja de peix improvisada, ja que s’hi farà una subhasta pública de peix a la qual podran participar totes les persones que ho vulguin.

Concurs

Com és tradició de les jornades, no hi faltarà tampoc el concurs adreçat a cuiners i cuineres no professionals, que podran mostrar així les seves habilitats culinàries. Aquest concurs, que per primera vegada lliurarà premis en metàl·lic, se celebrarà el proper el 26 d’octubre al Calisay.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris